Δυο Airbus της Πολεμικης Αεροποριας του Κουβέιτ στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

0 344

Τα δυο  ολοκαίνουργια στρατιωτικά ελικόπτερα  AIRBUS H 225M CARACAL της Kuwait Air Force  , Πολεμικής Αεροπορίας του Κουβειτ  και της  Kuwait National  Guard  Εθνοφρουράς  του Κουβειτ προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για ανεφοδιασμό , και ξεκούραση του πληρώματος  .   Προήλθαν από την πόλη Marignane της Γαλλίας όπου είναι η Ακαδημία Εκπαίδευσης των Ελικοπτέρων της AirBus με ενδιάμεσο σταθμό ανεφοδιασμού το αεροδρόμιο της  Νάπολης και στη συνέχεια έφθασαν στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.  Θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με στάσεις  στη Ρόδο και στην Κύπρο .

Η Εθνοφρουρά του Κουβέιτ (KNG) είχε  το πρώτο από τα έξι γαλλικής κατασκευής ελικόπτερα Airbus H225M Caracal, το 2021,   τα οποία έχουν τεθεί σε λειτουργία αποτελώντας τον πυρήνα του εναέριου στόλου της  Εθνικής Φρουράς .

Το Υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ είχε υπογράψει  σύμβαση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για 30 H225M με ελικόπτερα Airbus τον Αύγουστο του 2016.

Περίπου 24 από τα αεροσκάφη προορίζονταν για την Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ (KAF) και έξι για την Εθνοφρουρά του Κουβέιτ.

Το Eurocopter EC725 Caracal, που τώρα ονομάζεται Airbus Helicopters H225M, είναι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μεταφοράς μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε από το Eurocopter AS532 Cougar για στρατιωτική χρήση.

Είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος και μπορεί να μεταφέρει έως και 28 καθήμενους στρατιώτες μαζί με δύο πλήρωμα, ανάλογα με τη διαμόρφωση στο εσωτερικό του .

Το Κουβέιτ είναι το τελευταίο κρατος που παρήγγειλε  το ελικόπτερο  Caracal με 138 H225M Caracal να έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής από τη Γαλλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και το Κουβέιτ.

kefaloniapress.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.