Δράση 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας για την Ευρωπαϊκή ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0 879

Μία ενδιαφέρουσα αθλητική δράση πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που καθιερώθηκε για όλα τα σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν οργανωμένη αερόβια κινητική δραστηριότητα σε συνερ-γασία με την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποιώντας όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου περίπατο, συνδυάζοντας τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης και την περιπέτεια στη φύση με βιωματικό τρόπο, με στόχο την απόκτηση ενημέρωσης και περιήγησης σε όμορφα και δύσβατα μονοπάτια στους πρόποδες των Μετεώρων στην περιοχή του Καστρακίου.

Οι μαθητές ακολουθώντας τους τέσσερις ξεναγούς-οδηγούς της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας αρχικά ξεναγήθηκαν την περιοχή του Μπάτοβα και ενημερώθηκαν από τους συνοδούς της Ορειβατικής Λέσχης για την ιστορία και την κτίση των διαφόρων μοναστηριών καθώς και τις παλιές σκήτες στους βράχους των Μετεώρων. Στη συνέχεια περπάτησαν αρκετά μέσα από μονοπάτια και ανάμεσα από τους βράχους όπως το Πηξάρι, τη Σουρλωτή φτάνοντας μέχρι το Αδράχτι (ρόκα) και το πίσω μέρος του Άλισου και της Αγιάς.

Ο στόχος της δράσης που εκτός της άθλησης του σώματος με οργανωμένο τρόπο και πρόγραμμα, άφησε φανταστικές και πολύτιμες αναμνήσεις στους μαθητές που συμμετείχαν στην περιήγηση γνωρίζοντας τις περιοχές και περπατώντας τα μονοπάτια των Μετεώρων νιώθοντας ακόμη περισσότερο αγάπη για την περιοχή μας, με πολλαπλό κέρδος από εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και ψυχολογικής πλευράς καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται να θαυμάσουν τις ομορφιές των Μετεώρων και είναι κρίμα οι ντόπιοι μαθητές και παιδιά να μην γνωρίζουν την περιοχή τους.

Στο βράχο του Αδραχτίου (ρόκα) πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και επίδειξη αναρρίχησης από τον  Θεοδώρου Βασίλειο μαζί με δύο ξένους τουρίστες αθλητές αναρρίχησης με καταγωγή από την Σιγκαπούρη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας κ. Σιάχο Αχιλλέα που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για τη συνεργασία και την υλοποίηση της σημερινής αθλητικής δράσης καθώς και τους Γκόβαρη Κων/νο μέλος του τμήματος, Παπαχρήστο Κων/νο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ορειβασίας, Βαίου Γιώργο αναρριχητή, ταμία του συλλόγου και Θεοδώρου Βασίλειο, εκπαιδευτή αναρρίχησης που βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή της .

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χρήστος Καραγεώργος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr