Δωδεκάχρονη χάρισε τα μαλλιά της, για τα παιδιά με καρκίνο

«Μαμά, θέλω και εγώ να χαρίσω τα μαλλιά μου και να βοηθήσω παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν χάσει τα δικά τους…», είπε η 12χρονη Μαρισόφη Καλομοίρη

0 213

«Μαμά, θέλω και εγώ να χαρίσω τα μαλλιά μου και να βοηθήσω παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν χάσει τα δικά τους…», είπε η 12χρονη Μαρισόφη Καλομοίρη

«Μαμά, θέλω και εγώ να χαρίσω τα μαλλιά μου και να βοηθήσω παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν χάσει τα δικά τους…», είπε η 12χρονη Μαρισόφη Καλομοίρη από τον Πύργο, απευθυνόμενη στην μητέρα της, προκαλώντας συγκίνηση για την απόφαση της, να κόψει τα υπέροχα μακριά καστανόξανθα μαλλιά της, για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό!
Η Μαρισόφη, δε χρειάστηκε παρα μόνον μερικά δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που διάβασε στο ίντερνετ για το «Donate hair, Donate Love», την Καμπάνια Δωρεάς Μαλλιών στην Ελλάδα, μέχρι να αποφασίσει πως μπορεί και αυτή να βοηθήσει. «Σκέφτηκα ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχουν κάποια παιδιά που δοκιμάζονται από τον καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους και πως μου δινόταν η ευκαιρία να τα βοηθήσω και να τα κάνω να χαμογελάσουν με έναν τόσο απλό τρόπο» δηλώνει, με την υπέροχη γλυκιά φωνούλα της, η 12χρονη Μαρισόφη, την οποία συνάντησε η «Πρωινή» στο κομμωτήριο «Γιάννης» στον Πύργο, που συμμετέχει στην εκστρατεία. «Δε χρειαζόταν πολύ σκέψη. Αμέσως κατάλαβα, ότι μπορώ να βοηθήσω. Με τα μαλλιά μου, και τα μαλλιά όλων όσων έχουν ευαισθητοποιηθεί, θα φτιαχτούν περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μα, δεν είναι υπέροχο;» μας ρωτά και συνεχίζει λέγοντας πως ούτε μια στιγμή δεν πήρε πίσω την απόφαση της και δεν λυπάται καθόλου που θα κόψει τα μαλλιά της! «Θα ξαναμακρύνουν! Είμαι καλά και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ έστω και με αυτό τον τρόπο, να κάνω ένα παιδί χαρούμενο. Θα πρότεινα το ίδιο να πράξουν και άλλοι. Μαλλιά είναι, θα ξαναμακρύνουν! Κάποιοι, τα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη από εμάς!».
Η Μαρισόφη, που φέτος θα πάει στην α’ γυμνασίου, είναι το 148ο άτομο στην Ηλεία, που προσφέρει τα μαλλιά του για τον σπουδαίο αυτό σκοπό, από τον Γενάρη του 2015 που ξεκίνησε και η εκστρατεία στο Νομό μας μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, η υπογράφουσα, είχε την τιμή, να κόψει την πλεξίδα της 12χρονης, ύστερα από την επιθυμία που εξέφρασε η πανέμορφη Μαρισόφη!

Event στην πλατεία του Πύργου

Μια αναπάντεχη όμως πρόσκληση, δέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Ν. Ηλείας κ. Γιάννης Διονυσόπουλος όπως μας είπε, από το ροκ συγκρότημα της πόλης «Ελεύθερη Πτώση». «Μου πρότειναν, να διοργανώσουμε μια συναυλία στην κεντρική πλατεία του Πύργου ειδικά για το «Donate Hair- donate love», όπου ταυτόχρονα με τη μουσική, εθελοντές κομμωτές, θα κουρεύουν δωρεάν όσους επιθυμούν να προσφέρουν τα μαλλιά τους για το σπουδαίο αυτό σκοπό! Η πρόταση αυτή με συγκίνησε ιδιαίτερα και πιστεύω ότι μέσα στον Αύγουστο θα καταφέρουμε να το διοργανώσουμε. Μάλιστα θα καλέσω και μέλη της Επιτροπής του «Donate Hair- donate love», να παραβρεθούν στην εκδήλωση μας αυτή».

Μιλώντας για την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν οχτώ μήνες με πρώτο εθελοντή δωρητή έναν νεαρό από την Αμαλιάδα, ο κ. Διονυσόπουλος, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα, τα συναισθήματα που του έχουν γεννηθεί από την μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι πάρα πολλά. «Είναι πραγματικά μοναδικό και υπέροχο αυτό που συμβαίνει. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως όμως νέοι, μας επισκέπτονται καθημερινά, εκφράζοντας την επιθυμία να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Έρχονται άνθρωποι που έχουν βιώσει τον καρκίνο, φίλοι τους αλλά και απλοί εθελοντές που ενημερώνονται για την εκστρατεία και θέλουν να συμμετάσχουν. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

πηγή

maria he2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.