Διπλό χτύπημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων

Δυο μεγάλες επιτυχίες προσμετρά από χθες το μεσημέρι στο ενεργητικό της η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

0 194

Δυο μεγάλες επιτυχίες προσμετρά από χθες το μεσημέρι στο ενεργητικό της η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Δυο μεγάλες επιτυχίες προσμετρά από χθες το μεσημέρι στο ενεργητικό της η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Ειδικότερα άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων έβαλαν τέλος στην δράση σπείρας διαρρηκτών καθώς και σε δομημένη ομάδα που απεκόμιζε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, στο νομό Τρικάλων και στο νομό Ξάνθης, που αναζητούσαν εργασία.
Πέντε διαρρήξεις – κλοπές οικιών, τρεις σε καταστήματα και τρεις σε ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, χρυσαφικά μεγάλης αξίας, πληθώρα ηλεκτρικών ειδών και προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας αποτελούν το σύνολο της λείας σπείρας αλλοδαπών που έπεσε στα δίκτυα της Ασφάλειας Τρικάλων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ηλικία των δραστών κυμαίνεται από 16 έως 30 έτη.
Οι αστυνομικοί ενεργώντας με μεθοδικότητα και αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εκμεταλλευόμενοι δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στους στόχους των δραστών καθώς και στοιχείων που προκύπτουν από το «Modus Operandi» κατάφεραν να βάλουν τέλος στην δράση των κακοποιών που συμμετείχαν σε κλοπές και διαρρήξεις σε τοπικό επίπεδο και ευρύτερα.
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες φρόντιζαν να έχουν άριστη γνώση του χώρου λόγω προγενέστερης εργασίας τους, απασχολούμενοι προσχηματικά στην εκτέλεση διάφορων οικοδομικών εργασιών.
Κινούνταν με κλεμμένα οχήματα ή χρησιμοποιούσαν στα αυτοκίνητα κίνησής τους, κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο τρόπος δράσης, η μεθοδολογία, το ποινικό παρελθόν, η συχνότητα, η σκληρή – αρνητική στάση κατά την εξέτασή τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, το εύρος νομών και περιοχών που κινούνταν ανά την επικράτεια, ο τρόπος διαφυγής και η χρήση μέσων, όπως τα κλεμμένα οχήματα και πινακίδες για την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων συνιστούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επαγγελματίες κακοποιούς που αποκλειστικό σκοπό είχαν την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους. 

Παγίδευαν ανυποψίαστους πολίτες
Η εξάρθρωση της σπείρας των διαρρηκτών δεν ήταν η μοναδική επιτυχία που καταγράφηκε στο ενεργητικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Τρεις γυναίκες και δυο άνδρες ηλικίας από 25 έως 30 χρόνων, οι δυο εκ των οποίων κάτοικοι Σερρών και τρεις κάτοικοι Αθηνών, ενεργώντας από κοινού και αγνώστου χρόνου μέχρι και σήμερα συνέστησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό την είσπραξη διαφόρων χρηματικών ποσών, το συνολικό ύψος των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι σε δήλωση αγγελίας ευρέσεως εργασίας, που οι δράστες είχαν καταχωρίσει σε τοπικές εφημερίδες των Τρικάλων καθώς και σε εφημερίδες της επικράτειας, κατάφεραν να εξαπατήσουν από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έξι πολίτες και συγκεκριμένα τρεις Τρικαλινούς και τρεις από την Ξάνθη.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συντονισμένες πολυήμερες έρευνες.
Από τον τρόπο δράσης, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, τα εικονικά στοιχεία ταυτότητας και γραφεία της εταιρείας, τον τρόπο και το ύφος διαβεβαίωσης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τη δημοσίευση αγγελιών σε φερέγγυες εφημερίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα, τον τρόπο παράδοσης των εισιτηρίων και τον τρόπο ανάληψης των χρημάτων προκύπτει πως πρόκειται για άριστα δομημένη ομάδα, διαρκή και με μεγάλο εύρος δράσης ανά την επικράτεια.
Από την Αστυνομία πιθανολογείται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων δεν κατήγγειλε τη σε βάρος του απάτη στις κατά τόπους αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, της συμμετοχής των παραπάνω δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Θανάσης Τσαγγάρας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.