Δίνονται 2,3 εκ ευρώ από την Περιφέρεια για έργα στην ε.ο Τρικάλων – Καρδίτσας

Την ολοκλήρωση του έργου των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας,

0 282

Την ολοκλήρωση του έργου των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Την ολοκλήρωση του έργου των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την σύμβαση για τις υπολειπόμενες εργασίες του έργου, προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ. Με τη σύμβαση αυτή δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρωθεί άρτια και λειτουργικά το έργο, στο πλαίσιο του οποίου εκτελούνται ήδη εργολαβίες ύψους (σύμβασης) 6,7 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για τις υπολειπόμενες εργασίες στην εθνική οδό Καρδίτσας – Τρικάλων και συγκεκριμένα στις παρακάμψεις του Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου. Η εθνική οδός αυτή έχει μήκος 5,2 χιλιόμετρα, και συνδετήριους με το υφιστάμενο δίκτυο οδούς περίπου 4 χιλιόμετρα. Με τη σημερινή σύμβαση πρόκειται να ολοκληρωθεί πλήρως ο δρόμος αυτός, που είναι ένας δρόμος δύσκολος, ένας δρόμος επικίνδυνος (έχουμε άλλωστε θρηνήσει θύματα εκεί) και να παραδοθεί ολοκληρωμένος. Το έργο αυτό έχει σαν στόχο την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων, καθώς θα είναι ένας δρόμος δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση, με στηθαίο και συνδετήριους οδούς, οι οποίες θα διασφαλίζουν και θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησης και διακίνησης προϊόντων».

Η υπογραφείσα συμπληρωματική σύμβαση είναι ποσού 2,3 εκατ. ευρώ και αφορά την ολοκλήρωση του έργου «Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσα – Τρίκαλα» η οποία κατασκευάζεται με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρικό στηθαίο ασφαλείας συνολικού μήκους 5,2 km και συνδετήριους οδούς με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής μήκος περίπου 4,0 km.Με την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών για την άρση της επικινδυνότητας λόγω της διέλευσης της εθνικής Οδού μέσα από τους οικισμούς του Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Στάμος Διαμαντάς, η προϊσταμένη Σταυρούλα Καρρά, τα στελέχη Κώστας Μουσμούλης και Αγγελική Βενέτη, καθώς και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.