Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση του Π.Δ των Μετεώρων

Με το θέμα “Αίτηση Δημοτικών Συμβούλων για κατάθεση προτάσεων σχετικά με την υπό έκδοση Π.Δ.

0 122

Με το θέμα “Αίτηση Δημοτικών Συμβούλων για κατάθεση προτάσεων σχετικά με την υπό έκδοση Π.Δ.

Με το θέμα “Αίτηση Δημοτικών Συμβούλων για κατάθεση προτάσεων σχετικά με την υπό έκδοση Π.Δ. που αφορά την θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων” συνεχίστηκε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας μετά την τοποθέτηση του κ.Κεραμίδα σχετικά με τις συμβάσεις 19 εργαζομένων.

Το θέμα ξεκίνησε με τοποθέτηση του κ. Αντώνη Τούλα που ζήτησε από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας να απαντήσει σε δημοσιεύματα που αφορούν εργασίες στον χώρο των Μετεώρων.

Ακολούθησε τοποθέτηση της κας Πέρυς Χαρτοπούλου που ζήτησε να μάθει τι ισχύει σχετικά με τις άδειες λειτουργίας τουριστικών περιπτέρων έξω από τον χώρο των Ι.Μ με αφορμή πρόστιμου που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη. Τοποθέτηση έγινε και από τον κ. Γιάννη Ζαρόπουλο Δ.Σ του συνδυασμού Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε αναφορά στα γεγονότα επι δημαρχεία του και στην μέχρι τώρα πορεία τους. Ο κ. Σακελλαρίου τόνισε πως πρέπει να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συζητήσουν το θέμα για το καλό όλων.

Η κα Πέρυ Χαρτοπούλου στην τοποθέτησή της έκανε λόγο για σωστή διαβούλευση που πρέπει να γίνει από όλους και ζήτησε να ακουστεί η άποψη των συμβούλων της συμπολίτευσης.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τούλας ανέγνωσε την δική του πρόταση την οποία και κατέθεσε στο προεδρείο.

Από πλευράς της Κίνησης “Μετέωρα για Όλους” ο κ. Παναγιώτης Νταμπαλής ανέγνωσε το εξής κείμενο:

Θέλουμε να εκφράσουμε σε όλους τους τόνους την πλήρη αντίθεσή μας με τη διαδικασία που θα λάβει χώρα στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά στην κατάθεση προτάσεων σχετικά με το ΠΔ. Πρόκειται για κατάπτυστη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, η οποία χρησιμοποιώντας μικροπολιτικάντικους τακτικισμούς, επιχειρεί να φέρει για άλλη μια φορά την κοινωνία Καστρακίου και Καλαμπάκας προ τετελεσμένων, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί και να εκφράσει τη βούλησή της.

Συμμέτοχη στη φαρσοκωμωδία είναι μερίδα δημοτικών συμβούλων, της κατ’ όνομα «αντιπολίτευσης», με ένα «εναλλακτικό» Π.Δ, που μόνο ειρωνικό μειδίαμα μπορεί να φέρει. Όποιος καταθέτει προτάσεις συμφωνεί επί της αρχής με την έκδοση ΠΔ και επι της ουσίας συναινεί στην εκχώρηση δημόσιας γης.

Ζητούμε τη συγκρότηση νόμιμης Επιτροπής Διαβούλευσης, απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να παγώσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Ζητούμε την κατάργηση του σκανδαλώδους νόμου 2351. Καλούμε τους όλους τους πολίτες του δήμου Καλαμπάκας να διακόψουν την εν λόγω διαδικασία που αποτελεί μέγιστο εμπαιγμό προς όλους μιας ανάλγητης δημοτικής αρχής. Η μεθόδευση που επιχειρείται αποτελεί φιάσκο.

Ακολούθησαν διάφορες τοποθετήσεις όπως του κ. Κουρέλη και της κας Ζαχαρούλας Γιαβρούτα – Λούδα σχετικά με το θέμα με τον κ. Σινάνη να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κίνηση της αντιπολίτευσης και η πρόταση της συμπολίτευσης θα κατατεθεί όταν έρθουν στην Καλαμπάκα οι υπουργοί κες Κονιόρδου και Κουντουρά.

Η Δημοτική Αρχή έχει πρόταση και θα κατατεθεί όταν έρθει η ώρα τόνισαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ράντος και Παπαγεωργίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.