Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Ξεκίνησε ο κύκλος Εφήβων

Μια ακόμη σπουδαία δραστηριότητα της δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης».

0 336

Μια ακόμη σπουδαία δραστηριότητα της δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης».

Μια ακόμη σπουδαία δραστηριότητα της δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης». Ο κύκλος ομάδας εφήβων που ξεκίνησε σήμερα έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης του έφηβου μαθητή στην κρίσιμη περίοδο της ζωής του. Μέσα από βιωματικές διεργασίες, ο έφηβος μοιράζεται αγωνίες και ανησυχίες, δέχεται συναισθηματική υποστήριξη, και παράλληλα καλλιεργεί ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 δίωρες συναντήσεις με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη το απόγευμα 18:00 με 19:30 και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου μπορούν να προστεθούν νέα μέλη στην ομάδα.

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι:

  • Η έννοια της εξάρτησης
  • Αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων
  • Φιλία- διαπροσωπικές σχέσεις
  • Αυτοεκτίμηση
  • Το άγχος
  • Η επιθετικότητα και η βία στο σχολικό περιβάλλον

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: απευθυνθείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Ρόδου 6 ή στο τηλ.: 2432 0 24594.

 

diamrxeio_sevIMG_4148

Αριστερά η κα Ρίτσα Σουλιώτη στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Ν. Τρικάλων, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, είχε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του κύκλου και στις επόμενες συναντήσεις μαζί με τα παιδιά θα αναλυθούν διάφορα θέματα – προβληματισμοί των εφήβων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr