Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Έκδοση κάρτας μέλους στους αναγνώστες

Ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής  μας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αναβαθμίζει το δανειστικό της τμήμα μ’ έναν άρτιο τρόπο δανεισμού και προχωρά στη δωρεάν έκδοση κάρτας μέλους σε όλους τους αναγνώστες της.

0 212

Ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής  μας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αναβαθμίζει το δανειστικό της τμήμα μ’ έναν άρτιο τρόπο δανεισμού και προχωρά στη δωρεάν έκδοση κάρτας μέλους σε όλους τους αναγνώστες της.

vivliothiki_kartaΑκολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής  μας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αναβαθμίζει το δανειστικό της τμήμα μ’ έναν άρτιο τρόπο δανεισμού και προχωρά στη δωρεάν έκδοση κάρτας μέλους σε όλους τους αναγνώστες της.

Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας θα παρέχει την υπηρεσία αυτή δωρεάν στα μέλη της, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν την προσωπική τους κάρτα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιβλιοθήκη είναι οργανισμός παροχής πληροφοριών και ότι η σημασία των βιβλιοθηκών στη νέα κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας είναι αδιαμφισβήτητη, γίνεται αντιληπτό ότι οι σύγχρονες βιβλιοθήκες δεν λειτουργούν απλά ως αποθηκευτικοί χώροι, αλλά ως πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάδοση της γνώσης, σε όλο το φάσμα του πληθυσμού. Σ’ αυτό συνέβαλε η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ανάγκη του ανθρώπου για πληροφόρηση.

Με την έκδοση κάρτας μέλους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας θα επιτύχει:

– Να διεξάγεται ηλεκτρονικά ο δανεισμός και να λαμβάνεται μέριμνα για την έγκαιρη επιστροφή του δανειζόμενου υλικού.
– Να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων του δανεισμού για να ελέγχεται η κίνηση αλλά και ο βαθμός ανάπτυξης της βιβλιοθήκης.

– Να εντοπίζεται εύκολα το υλικό της βιβλιοθήκης, κατά θέμα ή συγγραφέα,  για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των χρηστών – μελών.

Η έκδοση των καρτών θα γίνεται τις εξής ώρες: 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ έως 6:00 μ.μ.

Το υλικό, τις υπηρεσίες και τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες-μέλη της σύμφωνα με τους όρους του εσωτερικού κανονισμού της.

Το υλικό της Βιβλιοθήκης είναι ταξινομημένο σύμφωνα με το διεθνές δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης DEWEY και σταδιακά καταλογογραφείται στο πρόγραμμα αυτοματοποίησης της βιβλιοθήκης που παραχώρησε ο συντοπίτης μας Καθηγητής Μαθηματικών κ. Νικόλαος Δημάσης του Δημητρίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας έχει σήμερα 600 μέλη και διαθέτει πάνω από 7.500 τίτλους βιβλίων, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια από τον Δήμο Καλαμπάκας  για τον εμπλουτισμό της, με δωρεές αλλά και αγορές βιβλίων.

Το ωράριο λειτουργίας του δανειστικού τμήματος ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.