Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Εκδηλώσεις για το βιβλίο

Μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα το βιβλίο πραγματοποιούνται το τριήμερο που διανείουμε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

0 132

Μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα το βιβλίο πραγματοποιούνται το τριήμερο που διανείουμε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα το βιβλίο πραγματοποιούνται το τριήμερο που διανείουμε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 24 Απριλίου.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας  κάνοντας ένα βήμα μπροστά και θέλοντας να ακολουθήσει την εποχή της βγαίνει από το πλαίσιο του παραδοσιακού της ρόλου επιθυμώντας μ’ αυτό τον τρόπο να φέρει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών σε επαφή με τους δημιουργούς βιβλίων δηλαδή τους συγγραφείς, να τοποθετήσει το βιβλίο στην θέση που του αρμόζει αλλά και να δώσει υγιή κίνητρα σε όλους να το συμπεριλάβουν στη ζωή τους. Έτσι συμβάλλει στην κατάκτηση της πολυπόθητης σε όλους μας γνώσης και προσθέτουμε ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της «σοφίας» σε μια εποχή που έχει απαιτήσεις.

Σκοπός είναι να συμβάλλει ενεργά στον Πολιτισμό του τόπου μέσω του βιβλίου και της Βιβλιοθήκης.

Το Τριήμερο θα περιλαμβάνει

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 και ώρα 10:00π.μ

Με συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων αλλά και των  Νηπιαγωγείων της πόλης μας θα παρουσιαστεί από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου το παραμύθι της Θεοδώρας Μητσιάδου «Η Λεβεντιά είναι στην καρδιά».

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου όπου θα κυριαρχεί το χρώμα, η μουσική και οι εικόνες τα παιδιά μέχρι και 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού από την ίδια τη συγγραφέα. Έτσι τους περνάμε με όμορφο τρόπο την αξία του βιβλίου και ενισχύουμε την αγάπη τους για το διάβασμα μέσα από μια ευχάριστη για όλα τα παιδιά συνήθεια το παραμύθι.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ

Η ενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ταξιδεύοντας μ’ ένα βιβλίο» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός θα παρουσιάσουν τα βιβλία της

Νοέλ Μπάξερ

«Από δρυ παλιά κι από πέτρα» και  «Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος».

Η  συγγραφέας θα είναι κοντά στους αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας. Η επαφή των αναγνωστών μ’ έναν από τους αγαπημένους του συγγραφείς τονώνει την αγάπη τόσο για το διάβασμα όσο και για το βιβλίο.

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ

Το Τριήμερο θα κλείσει με μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα « Ιστορία-προσφορά του βιβλίου» με ομιλητή τον Γιώργο Γιαννάκο, Καθηγητή-Φιλόλογο.

Μιλάμε για το βιβλίο και αναδεικνύουμε την αξία του. Παρέχουμε στο κοινό πληροφορίες από τον πάπυρο έως το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Θα ακολουθήσει η Βράβευση των αναγνωστών μας για το 2009

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Τριημέρου στον Εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας θα υπάρχει ενδιαφέρουσα Έκθεση με βιβλία του προηγούμενου αιώνα, τυπογραφικά μηχανήματα κ.α.

 

ΕΙκόνες από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας - Εκδηλώσεις για το βιβλίο

Η Βιβλιοθηκονόμος κα Έφη Δούλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.