Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Με 6,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

0 628

έα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Πλέον στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 32 μονάδες έναντι 25,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φθάνει στις 6,5 μονάδες. Η διαφορά στη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στις 4 Απριλίου ήταν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 19 έως τις 23 Απριλίου με δείγμα 1.051 συνεντεύξεις, είναι ΝΔ 32, ΣΥΡΙΖΑ 25,5, ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 9,5, ΚΚΕ 6, Ελληνική Λύση 4, ΜεΡΑ25 5, Εθνικό Κόμμα Ελληνες 3, Άλλο Κόμμα 4, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 11%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται σταθερά η ΝΔ με διεύρυνση, μάλιστα της διαφοράς σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Το ποσοστό της ΝΔ είναι 56% (από 52%), του ΣΥΡΙΖΑ 26% (από 28%). Η διαφο9ρά ανάμεσα στα δύο κόμματα στην παράσταση νίκης είναι 30 μονάδες.

Στη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ ετέθη το ερώτημα «μετά τις εκλογές, τι θα ήταν καλύτερο;» με τους πολίτες να απαντούν ότι καλύτερο θα ήταν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (38%), πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (26%), η πρόταση για πρωθυπουργό του Νίκου Ανδρουλάκη (9%), ενώ κανένας και τίποτα από τα προηγούμενα απαντά το 22%, με ένα 5% να επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

περισσότερα skai.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.