Δήμος Μετεώρων: Συμμετοχή στο διαδικτυακό φόρουμ Θεματικού και Εναλλακτικού Τουρισμού

0 191

Συμμετοχή στο διαδικτυακό φόρουμ Θεματικού και Εναλλακτικού Τουρισμού το οποίο θα γίνει 5 – 23 Οκτωβρίου 2020 θα έχει ο Δήμος Μετεώρων

Βασικοί ομιλητές:

Βασικοί ομιλητές στο forum θα είναι πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνθρωποι που ασχολούνται με το θεματικό τουρισμό και μπορούν να συμβάλουν στην ανάδειξη και ανάπτυξή του.

Επισημαίνεται ότι εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων, την 19/10/2020, σχετικά με τον Πολιτιστικό Τουρισμό θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο κ. Νικολογιάννης Σπύρος – Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών.

Στόχος του Forum

Στόχος του forum είναι η παρουσίαση των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και οι αλληλένδετες δραστηριότητές τους. Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναλύουν καθημερινά τις διάφορες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα και τους τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να ενημερωθεί το ευρύ κοινό. Το forum έχει στόχο να βοηθήσει τις Περιφέρειες , τους Δήμους και τους επιχειρηματίες ώστε να δραστηριοποιηθούν και σε αυτές τις μορφές τουρισμού που φαίνεται ότι λόγω covid-19 επιταχύνει την αναγκαιότητα της στροφής που πρέπει να γίνει προς τον θεματικό τουρισμό. Θα γίνουν κατανοητές αυτές οι δραστηριότητες στη νέα ελληνική τουριστική πραγματικότητα , θα βοηθήσουμε ώστε να γίνουν αντιληπτές οι τάσεις και οι πρακτικές ανάπτυξης αυτών των δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα. Αυτές οι δραστηριότητες θεωρείται ότι μπορούν να ανοίξουν νέους διαύλους επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανάπτυξης των περιοχών.

Τι περιλαμβάνει το forum

Πρόγραμμα 

Δευτέρα 5/10Πολιτικό Πάνελ Ανοίγματος
Τρίτη 6/10Τουρισμός Υπαίθρου
Τετάρτη 7/10Χειμερινός Χιονοδρομικός Τουρισμός
Πέμπτη 8/10Υπαίθριες Δραστηριότητες
Παρασκευή 9/10Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας
Δευτέρα 12/10Ιαματικός Τουρισμός
Τρίτη 13/10Θαλάσσιος Τουρισμός
Τετάρτη 14/10Θρησκευτικός Προσκυνηματικός Τουρισμός
Πέμπτη 15/10Συνεδριακός Τουρισμός
Παρασκευή 16/10City Break
Δευτέρα 19/10Πολιτιστικός Τουρισμός
Τρίτη 20/10Αθλητικός τουρισμός
Τετάρτη 21/10Γεωτουρισμός
Πέμπτη 22/10Γαστρονομικός τουρισμός
Παρασκευή 23/10Οινοτουρισμός

 Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε Περιφέρειες, Δήμους, επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν αυτές τις δραστηριότητες και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στις διάφορες μορφές τουρισμού.

Πως θα ωφεληθούν από το forum:

Θα ενημερωθούν για τις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την ανάπτυξή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα ενημερωθούν για την λειτουργία και τις δραστηριότητές τους. Θα αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις από εξειδικευμένους ομιλητές και επιχειρηματίες της χώρας. Θα ενημερωθούν για τους τρόπους και τα βήματα που μπορούν να αναπτύξουν την όποια δραστηριότητα και θα μπορούν να ανταλλάξουν ερωτήσεις και απόψεις μέσω της διαδικτυακής συζήτησης.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.