Δήμος Μετεώρων: Δυο ακόμη κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν στον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Άγιος Βησσαρίων”

1 1,659

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης μας και με βούληση της διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτών μας, πάντοτε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την ιατρό κ. Νάτσινα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι μετά την εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους εκπαιδευτικούς του βρεφονηπιακού σταθμού «Άγιος Βησσαρίωνας», δύο ακόμη εξ αυτών βρέθηκαν θετικά στον COVID-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με την παρουσία φυσικά της κ. Νάτσινα μετέβη σήμερα στην Καλαμπάκα και έλαβε δείγματα από τα παιδιά του τμήματος όπου δασκάλα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, βάσει του οποίου έκλεισε και ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες της κ. Νάτσινα, μετά την εξέταση των δειγμάτων των παιδιών του τμήματος που είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα εξεταστούν άμεσα και τα παιδιά του τμήματος που βρέθηκε το δεύτερο κρούσμα, και σε περίπτωση που κάποιος εκ των μαθητών των δύο αυτών τμημάτων βρεθεί θετικός, ενδέχεται να ληφθούν δείγματα και από τα παιδιά των υπολοίπων δύο τμημάτων.

Ενημερώνουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά που φοιτούν στο βρεφονηπιακό θα πρέπει να τεθούν σε δεκατετραήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Βούληση όλων μας είναι η προστασία των δημοτών και η προσπάθεια διακοπής της διασποράς του ιού. Οφείλουμε όλοι με αίσθημα ατομικής ευθύνης να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, χωρίς πανικό και διχόνοιες. Ο Δήμος Μετεώρων θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία.

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος 

Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Γεώργιος Θώμος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Πέραν των δελτίων τύπου, καλό θα ήταν να βγούνε οι αρμόδιοι και να κάνουν ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα, αποστάσεις, μάσκες στην πόλη. Επίσης παρατηρείτε το φαινόμενο μάσκες πεταμένες στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, βρείτε ένα τρόπο να τις μαζεύετε. Τι να κάνουμε υπάρχουν και οι κάφροι που τις πετάνε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.