Δημιουργούνται ομάδες εθελοντισμού στον Δήμο Καλαμπάκας

Έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την πρότασή του για την δημιουργία δράσεων σε ότι αφορά τον εθελοντισμό. Ο κ. Γκανούλης αφού αναφέρει τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής κάνει και την πρότασή του:  2011 – Ευρωπαϊκό έτος εθελοντικών δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη (εφεξής το «Ευρωπαϊκό έτος»).

0 162

Έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την πρότασή του για την δημιουργία δράσεων σε ότι αφορά τον εθελοντισμό. Ο κ. Γκανούλης αφού αναφέρει τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής κάνει και την πρότασή του:  2011 – Ευρωπαϊκό έτος εθελοντικών δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη (εφεξής το «Ευρωπαϊκό έτος»). Έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την πρότασή του για την δημιουργία δράσεων σε ότι αφορά τον εθελοντισμό. Ο κ. Γκανούλης αφού αναφέρει τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής κάνει και την πρότασή του:  2011 – Ευρωπαϊκό έτος εθελοντικών δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη (εφεξής το «Ευρωπαϊκό έτος»).
Η Δημοτική αρχή του Κ. Δήμου Καλαμπάκας επιθυμεί να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει – κυρίως μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και ορθών πρακτικών – τις προσπάθειες που καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση – τα κράτη μέλη και οι περιφερειακές αρχές, τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών, στην κοινωνία των πολιτών, μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να προαχθεί ο εθελοντισμός και να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των εθελοντικών δραστηριοτήτων.
Στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να αναλάβουν οι νέοι, οι οποίοι αποτελούν το δυναμικότερο και υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Ο εθελοντισμός αποτελεί την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, με τη θέλησή του, σε διάφορες κοινωνικές δράσεις. Ο εθελοντισμός προάγει αξίες όπως η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Οι εθελοντικές δραστηριότητες αποτελούν πολύτιμη εμπειρία ζωής. Ο πολίτης ικανοποιεί την ανάγκη της προσφοράς και της συμμετοχής και ολοκληρώνεται σαν προσωπικότητα. Επί πλέον πολλά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών λύνονται εύκολα και γρήγορα με τη συμμετοχή των πολιτών – εθελοντών.
Η δημοτική αρχή θα διατηρεί διαρκή και ανοικτή επικοινωνία με θεσμικούς φορείς (π.χ. πολιτιστικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, αθλητικούς και Συλλόγους Γονέων, μαθητικές κοινότητες, Λέσχες κ.ά.), αλλά και με μεμονωμένους πολίτες – εθελοντές.
Οι προτεινόμενες ομάδες και οι υπεύθυνοι του Δήμου για δηλώσεις συμμετοχής είναι:
1. Μουσείο
Ψαρρή Γεωργία. Τηλ. 24320-24444
2. Χώρος Στέγασης νέων
Παπακώστας Ευθύμιος. Τηλ. 24320-24444
3. Χώρος αναψυχής
Τάκος Γεώργιος.΄Τηλ. 2432024444
4. Καθαρισμός υπαίθριων χώρων
Αθανασούλα Ελένη. Τηλ. 24320-24444
5. Δενδροφύτευση
Αρσενίου Γεώργιος. Τηλ. 24320-24444
Αφού ο Δήμος είναι οι δημότες του εγκαταλείποντας το «Εγώ» και ανακαλύπτοντας το «Εμείς» ελπίζουμε για το παρόν και το μέλλον.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.