Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτη Καψάλη, για τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

0 155

Πάμε από την αρχή – Πάμε αλλιώς

Να γίνει η Ευρώπη δύναμη ειρήνης για τον κόσμο

Η Παγκόσμια κοινότητα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ μιας παγκόσμιας δύναμης ειρήνης και ευημερίας. Είναι εμφανές ότι το ρόλο αυτό οφείλει να τον αναλάβει αποφασιστικά η Ευρώπη, στη γειτονιά της οποίας εξελίσσονται όλο και περισσότερες ένοπλες συγκρούσεις.

Η νέα αστάθεια στη Μέση Ανατολή, ανεξάρτητα από τις αιτίες, πρέπει να επιλυθεί άμεσα με τον τερματισμό των ένοπλων παρεμβάσεων από οποιαδήποτε πλευρά, όπως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη και στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη, που πλήττεται και από τα δύο πολεμικά μέτωπα πολλαπλά, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες κατάπαυσης του πυρός και να εγγυηθεί ασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους πληθυσμούς αμάχων.  Όποια και αν είναι τα συμφέροντα, όποιες και αν είναι οι αιτίες των συγκρούσεων, το συμφέρον όλων πρέπει να επιβάλει ειρήνη.

Δεν μπορούμε άλλο να μένουμε στο ρόλο του παρατηρητή, δεν αντέχουμε ως Ευρώπη να καταδικάζουμε απλώς τον πόλεμο και να επιβάλλουμε διάτρητες κυρώσεις, ούτε αντέχουμε ως Ευρώπη να συρθούμε σε πολεμικές συγκρούσεις.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε και να εγγυηθούμε την ειρήνη και τη διπλωματική επίλυση όλων των διενέξεων. Για την Ευρώπη της ειρήνης οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού όλοι οι Ευρωπαίοι δημόσια και όχι να επιτρέπουμε τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στις οποίες καταφεύγουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα διαχρονικά οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις.

Για μια Ευρώπη διαφορετική, για μια Ευρώπη από την Αρχή χρειαζόμαστε νέες δυνάμεις που θεμελιώνονται στις ευρωπαϊκές αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr