Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

0 326

Με απορία πληροφορηθήκαμε τους ισχυρισμούς της Συνέλευσης της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων σε σχέση με την υποτιθέμενη απουσία από επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, κάποιας διάταξης με την οποία θα ολοκληρωνόταν η δημιουργία του ξενόγλωσσου προγράμματος σπουδών στα Τρίκαλα.

Η απόφαση για τη δημιουργία ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων αποτέλεσε αντικείμενο προηγούμενου νομοσχεδίου και δεν χρειάζεται καμία επιπλέον νομοθέτηση. Ελπίζουμε οι ισχυρισμοί της Συνέλευσης της ΣΕΦΑΑ να οφείλονται σε ελλιπή ενημέρωση και να μην αποτελούν το “φύλο συκής” για να απεκδυθούν ορισμένοι τις ευθύνες τους σε σχέση με την δημιουργία του ξενόγλωσσου “European Department of Sports and Exercise Science”.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την εισήγηση για την δημιουργία αυτού του ξενόγλωσσου προγράμματος, καθώς η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων διαβεβαίωνε ότι μπορεί να το φιλοξενήσει και να το λειτουργήσει. Την πρόταση αυτή μάλιστα χαιρέτησαν κι όλοι οι φορείς της πόλης των Τρικάλων.

Σήμερα ανακοινώνεται ξαφνικά αδυναμία λειτουργίας από την Συνέλευση της ΣΕΦΑΑ, η οποία αιφνιδίως θέτει θέμα επιπλέον προσλήψεων και περαιτέρω αρωγής από το Υπουργείο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων στην πρότασή της είχε λάβει υπόψη τις δυνατότητές της ή εάν επιδιώκει εκ των υστέρων την δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων, για να καλύψει ενδεχόμενη απροθυμία της να εργαστεί για την υλοποίηση της πρότασης, την οποία η ίδια κατέθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.