Δήλωση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την αυτοδίκαιη αργία έξι υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

0 600

Δε μπορεί σήμερα ο κ. Κουρέτας να εμφανίζεται ως τιμητής της εξυγίανσης δίνοντας στη δημοσιότητα την είδηση πως θέτει σε αργία έξι υπαλλήλους.

Είναι μία υπόθεση που ξεκίνησε ήδη από το 2020 για την ΠΕ Τρικαλων και το 2022 για την ΠΕ Καρδίτσας, στην οποία διέταξα αμέσως ΕΔΕ, μόλις έλαβα γνώση των καταγγελιών που αφορούσε έξι επίορκους υπαλλήλους της περιφέρειας και που εξιχνιάσθηκε επι θητείας μας.

Είναι λαθεμένο ψευτολόγιο αυτό που επικοινωνείται γιατί η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια.

Μετά την διενέργεια της ΕΔΕ επέβαλλα στους ανωτέρους επίορκους υπαλλήλους αμέσως την ανώτατη ποινή που προβλέπεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ήτοι την ποινή των 24 μηνών σε αργία ενώ στην συνέχεια ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, σε αναμονή της έκδοσης απόφασης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε, ως έχει υποχρέωση, την απόφαση με την οποία θέτει εκ νέου σε προσωρινή αργία τους ανώτερους επίορκους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο περι οριστικής παύσης από τα καθήκοντα τους.

Ο Περιφερειάρχης οφείλει να υπογράψει συνεχίζοντας τη διαδικασία που ξεκίνησε από η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr