Δήλωση προέδρου της ΕΝΠΕ μετά την έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Εσωτερικών για το προσφυγικό

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

0 316

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ζήτημα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού είναι εθνικό και έρχεται σε μια στιγμή όπου η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τη φτώχεια, την ανεργία και το σχέδιο αξιολόγησης από τους θεσμούς, που επιτέλους πρέπει κάποτε να λήξει.

Το σοκ που υπέστη η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες κατά μήκος της διαδρομής Πειραιάς – Ειδομένη, αντιμετωπίστηκε από την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Συνεργαστήκαμε και μέσα από τη συνέργεια πετύχαμε να μην έχουμε καμία απώλεια. Διασφαλίσαμε τη δημόσια υγεία, τη σίτιση των ανθρώπων αυτών και την προσωρινή παραμονή και ομαλοποιήσαμε την κατάσταση. Το φαινόμενο όμως θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Έρχεται «τσουνάμι» και χρειάζεται συντονισμός.

Ο συντονισμός αυτός ξεκινά σήμερα και μας ζητήθηκε να παρέχουμε στέγαση, σίτιση και κοινωνικές υπηρεσίες. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνδράμουμε όλοι: Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, εθελοντές, ΜΚΟ, τοπικές κοινωνίες, η Εκκλησία της Ελλάδος, κ.α. έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε μια προσφορά αγαθών. Επίσης πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι σαφής και ξεκάθαρη έτσι ώστε να μην υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις και πολώσεις.

Είναι δύσκολο το εγχείρημα πάνω σε ένα σοβαρό θέμα, όπου η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί μια ανθρωπιστική κρίση της ευρύτερης περιοχής. Αν όλο αυτό γινόταν σε μια οποιαδήποτε άλλοι χώρα θα είχε υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

Οι Έλληνες όμως το αντιμετωπίζουν στα πλαίσια του ανθρωπισμοί και της κοινωνικής ευαισθησίας. Άρα λοιπόν οι υπόλοιποι έτεροι μας πρέπει να αναλάβουν το οικονομικό χρέος γιατί αυτή μέχρι αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει ξοδέψει για το προσφυγικό περίπου 1,8 δις ευρώ και δεν έχει πάρει επαρκή κονδύλια ούτε από τον ΟΗΕ ούτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτή η οικονομική ασφυξία και με τη διαχείριση που ακολουθείται είναι επικίνδυνη και θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία, συνένωση δυνάμεων και σαφές σχέδιο για το ποιος κάνει τι και με ποιον τρόπο το κάνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr