Δικαίωση του Δήμου Μετεώρων για την επιβολή προστίμου του σώματος επιθεώρησης εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)

1 715

Τον Νοέμβριο του 2019, δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής και μετά από “ ανώνυμη “ καταγγελία, επιβλήθηκε στον δήμο μας πρόστιμο χρηματικού ποσού 10.500,00 ευρώ για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Από την πρώτη στιγμή η θέση μας ως δημοτική αρχή ήταν πως το πρόστιμο είναι άδικο, εξηγώντας προς όλους, δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου, στα όργανα του Δήμου, στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και  στα ΜΜΕ πως το «εργαζόμενο» άτομο ουδέποτε απασχολήθηκε στη δομή του Δήμου Μετεώρων με σχέση εξαρτημένης εργασίας έναντι αμοιβής, αλλά εθελοντικά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μας κατηγόρησε πως είμαστε ανεύθυνοι, πως θέλουμε να διορίσουμε τα «δικά μας παιδιά», πως δεν τηρούμε τους νόμους του κράτους, πως σπαταλάμε τα χρήματα των δημοτών και δεν προασπίζουμε τα συμφέροντά τους.

Προς ενημέρωση των δημοτών λοιπόν, ο Δήμος Μετεώρων δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ από το πρόστιμο των 10.500,00 ευρώ που κακώς επεβλήθη, όπως λέγαμε από την αρχή και

με απόφαση πλέον του Διοικητικού Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων.

 

Η αντιπολίτευση κάνει στείρα πολιτική, εξάλλου αυτές είναι οι δυνατότητές  της, οι δημότες όμως ξέρουν γιατί η δικαιοσύνη απεφάνθη.

Κύριοι της αντιπολίτευσης σας κατανοούμε γιατί εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Είναι σε όλους γνωστό. Με το που αναλάβατε το δήμο ψηλά στην ατζέντα είχατε τα βολέματα ημετέρων. Τα παραδείγματα άπειρα. Οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτες και σοβαρό φάουλ τέτοιου είδους τακτικές όποια έκβαση και να έχει το θέμα, τις καταδικάζουν, εσείς καμαρώνετε!!!!!
    Δεν ξέρω τι τελικά θα βαρύνει στην κρίση των πολιτών τα τσιγαρίδα πάρτυ, τα ταξίματα, οι κλαρινογιοτές, η οι φωτογραφίσεις στις περιφορές.
    Την απάντηση θα τη μάθουμε το Φθινόπωρο και ελπίζουμε οι ημέρες να κυλήσουν μέχρι τότε, με όσο το δυνατόν λιγότερη ένταση και τοξικότητα και ένα πολιτικό πολιτισμό στην ανταλλαγή των επιχειρημάτων, αν και με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το βλέπω χλωμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.