Διημερίδα Βιβλιοθηκών στα Τρίκαλα – Συμμετοχή της Δ. Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας

Τα τελευταία χρόνια, οι βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις. Όμως, η νέα εποχή αποτελεί μία πρωτοφανή πρόκληση για όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα, τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία και τα αρχεία.

0 103

Τα τελευταία χρόνια, οι βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις. Όμως, η νέα εποχή αποτελεί μία πρωτοφανή πρόκληση για όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα, τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία και τα αρχεία.

 

Τα τελευταία χρόνια, οι βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις. Όμως, η νέα εποχή αποτελεί μία πρωτοφανή πρόκληση για όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα, τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία και τα αρχεία. Η συνεισφορά που μπορούν να έχουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη είναι πιο φανερή από ποτέ.

Οι Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αναδιοργανώνονται με σκοπό να εμπνεύσουν τους πολίτες και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην προώθηση της δια βίου μάθησης και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η διημερίδα που διοργάνωσε  από κοινού η Αστική – Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με τη συμμετοχή κι άλλων Δημοτικών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών της Δυτικής Θεσσαλίας στις 3 & 4 Μαΐου 2011 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Μεταξύ άλλων βιβλιοθηκών συμμετείχε και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας .

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας εκπροσώπησε από την πλευρά του δήμου ο κύριος Ηρακλής Αλμπάνης (Αντιδήμαρχος) και η κυρία Έφη Δούλη (Βιβλιοθηκονόμος).

Μια σημαντική εξέλιξη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας που τα τελευταία χρόνια κάνει «άλματα» προόδου σε θέματα παιδείας και πολιτισμού και ενδυναμώνει το ρόλο της στην τοπική κοινωνία.

Την καθοδήγηση και υποστήριξη της ομάδας είχε ο κύριος Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας η οποία βραβεύτηκε πέρυσι από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates  με ποσό ύψους 1.000.000 δολαρίων.

Το όραμα του Προγράμματος είναι να τοποθετηθούν οι δημόσιες/δημοτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες υπηρετούν ως μοναδική πηγή γνώσης και ζωντάνιας.

Σκοπός αυτής της μελέτης σκοπιμότητας είναι να περιγραφεί αναλυτικά η υπάρχουσα κατάσταση και να διερευνηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη ενός μοντέρνου συστήματος υπηρεσιών και πληροφόρησης.

vivliothiki_DSC01742

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.