Διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα διοργανώνει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά»

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά» διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα στις 6 και 7 Ιουνίου.

0 124

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά» διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα στις 6 και 7 Ιουνίου.

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά» διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Λευκάδα στις 6 και 7 Ιουνίου.

Η τιμή κατ’ άτομο είναι 55 ευρώ (περιλαμβάνει εισιτήριο λεωφορείου, ξενοδοχείο με πρωινό).

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Αναχώρηση στις 6:30 το πρωί από τον ΟΣΕ Καλαμπάκας και 7:00 από τη Βλαχάβα, για την εκδρομή μας.

Θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση έξω από τα Γιάννενα για ξεμούδιασμα.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας από το ιστορικό Ζάλογγο που βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω απ’ το χωριό Καμαρίνα και ανήκει στην οροσειρά Κασωπαίων ορέων της Ηπείρου.

Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλικό Χορό του Ζαλόγγου. Στα οροπέδια του όρους αυτού κτίσθηκε το 1950-1961 το μεγαλύτερο άγαλμα της Ελλάδας, με τον τίτλο Μνημείο Ζαλόγγου με σχέδια του γλύπτη Γεώργιου Ζογγολόπουλου.

Φτάνουμε στην Πρέβεζα όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και ξεκούραση.

Με την άφιξή μας στη Λευκάδα, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Φανερωμένης και τον Άγιο Νικήτα.

Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκάδα, αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος». Αργότερα τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και είμαστε έτοιμοι για την πρώτη περιήγηση στην πόλη.

Στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται το περίφημο πάρκο των ποιητών, οι ντόπιοι συνηθίζουν να το αποκαλούν «Μποσκέτο», το οποίο φιλοξενεί τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων του νησιού (Βαλαωρίτης, Σικελιανός, Λευκάδιος Χερν, Δημήτριος Γολέμης, Κλεαρέτη Δίπλα – Μαλάμου), οι οποίοι άφησαν εποχή με την καλλιτεχνική τους αύρα και τα θαυμαστά έργα τους. Αξίζει όμως κανείς να περπατήσει πάνω στην ξύλινη γέφυρα που είναι κτισμένη πάνω απ’ το κανάλι, που βρίσκεται μπροστά ακριβώς απ’ τον πεζόδρομο με τα καφέ-μπαρ, δίπλα απ’ το λιμένα της πόλης. Οι κάτοικοι την αποκαλούν γέφυρα των στεναγμών ή γέφυρα των ερωτευμένων. Χτίστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και με την αρχιτεκτονική της δίνει βενετσιάνικο αέρα στην πόλη. Στη Λευκάδα υπάρχουν επίσης αιωνόβια πλατάνια όπως ο πλάτανος στο Φρύνι και ο πλάτανος στη Μητρόπολη Λευκάδας.

2η ημέρα. Το πρωί της Τετάρτης μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε απ’ το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε το Νυδρί. Το Νυδρί αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Γραφικό φαροχώρι στο παρελθόν, σήμερα είναι ο προορισμός της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ. Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είναι τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκόρπιός.

Απ’ το Νυδρί θα ξεκινήσουμε για μια όμορφη κρουαζιέρα. Θα δούμε το Πόρτο Κατσίκι, τους εγκρεμνούς, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, το σπήλαιο Παπανικολή – Μεγανήσι και τέλος θα κάνουμε το γύρο του Σκορπιού. Ε

πιστρέφοντας απόγευμα κατά το τέλος της κρουαζιέρας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Άφιξη στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.