Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Δράση για μαθητές δημοτικού – «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»

0 456

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα». Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία. 

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μαΐου εκπαιδευτική δράση για μαθητές δημοτικού στο Οθωμανικό Συγκρότημα «Οσμάν Σαχ» στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού.

Οι μαθητές μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια, θα γνωρίσουν την ιστορία και τη χρήση των μνημείων της περιοχής με έμφαση στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό της πόλης, όπου θα ανακαλύψουν την διαδικασία των λουτρών και τη σημασία τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. 

Η δράση  σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

https://www.facebook.com/profile.php?id=100038980600853 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr