Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων

0 232

Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων με θέμα, «Μοναχικόν Τριβώνιον αντί Πορφύρας: 600 Χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Ιωάσαφ Ούρεση Παλαιολόγου, 1423-2023».

Το διεπιστημονικό συμπόσιο θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Meteora και φιλοδοξεί να φωτίσει λιγότερο γνωστές πτυχές της προσωπικότητας του οσίου Ιωάσαφ, κτίτορος της μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεγάλου Μετεώρου, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο έζησε και έδρασε.

Ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων (Αγιολογία, Ιστορία, Ιστορία της τέχνης κ.α.) θα πραγματευτούν σειρά επιμέρους θεμάτων, από τα πνευματικά πρότυπα της Σκήτης των Σταγών και τον Ησυχασμό στα Μετέωρα, ως την καταγωγή του Οσίου και τα υλικά τεκμήρια, τα οποία έχουν συνδεθεί η μπορούν να συνδεθούν με τη ζωή και το έργο του.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο καθηγούμενος της μονής του Μεγάλου Μετεώρου, αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, η Έφορος αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών.

orthodoxia.info

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr