Διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Νίκου Λέγκα για τα καύσιμα

Κοντά στους πολίτες θα σταθεί η κυβέρνηση για να τους προφυλάξει από πάσης φύσεως φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας τόνισε χθες από τη Βουλή ο τρικαλινός υφυπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Λέγκας.

0 645

Κοντά στους πολίτες θα σταθεί η κυβέρνηση για να τους προφυλάξει από πάσης φύσεως φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας τόνισε χθες από τη Βουλή ο τρικαλινός υφυπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Λέγκας. Κοντά στους πολίτες θα σταθεί η κυβέρνηση για να τους προφυλάξει από πάσης φύσεως φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας τόνισε χθες από τη Βουλή ο τρικαλινός υφυπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Λέγκας.
Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζή και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη σχετικά με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και την μεταφορά της επιβάρυνσης στις τσέπες των πολιτών τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του καταναλωτή, αλλά και για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η αναμόρφωση του συστήματος φορολόγησης και διακίνησης των καυσίμων δεν θα επιβαρύνει τους συνεπείς φορολογούμενους. Σχετικά με τη δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές των πετρελαιοειδών, ο κ. Λέγκας είπε ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία «σε ακραίες περιπτώσεις».
Ο κ. Χαλβατζής ανέφερε ότι οι εταιρείες εμπορίας και διύλισης πετρελαίου προσπορίζονται κέρδη εκατομμυρίων και οι φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αυστηρά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θα αναδειχθεί ως η κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλη τη μεταπολίτευση.
Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας-σοκ του ΕΜΠ για την έκταση της αισχροκέρδειας και της νοθείας στα καύσιμα.
Η έρευνα έδειξε ότι 8 στα 10 πρατήρια παρακρατούν καύσιμα, κέρδίζοντας ετησίως 50 εκατ. λίτρα βενζίνης, ενώ το 15% των δειγμάτων δείχνουν ότι είναι νοθευμένα.
Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται χαρακτηρίζοντας αυθαίρετα τα συμπεράσματα της έρευνας και κάνουν λόγο για «σκοπιμότητες». Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπολών Ελλάδος επισημαίνει ότι υπονομεύεται εσκεμμένα ο κλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr