Διατηρείται ο ισχυρός παγετός – Ερχονται βροχές και νέα χιόνια το Σάββατο

0 533

Λιακάδες με ισχυρό παγετό έως Παρασκευή, το Σάββατο βροχές και χιόνια στα ορεινά, στη βόρεια και κεντρική χώρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα

Πέμπτη-Παρασκευή 27-28/1/2022
Καιρός: Λιακάδες στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με συννεφιά και λίγες βροχές στο Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -12 έως 10, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από -3 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, οι άνεμοι Βοριάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς.

Σάββατο 29-1-2022
Αλλαγή του καιρού με συννεφιά και βροχές στις περισσότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι Βοριάδες 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 9, στη δυτική και νότια από -2 έως 14 βαθμούς.

Κυριακή 30-1-2022
Στη βόρεια και δυτική χώρα συννεφιά, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στη κεντρική και νότια χώρα συννεφιά, τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -6 έως 11, στη δυτική και νότια από 2 έως 15 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.