Διαρροή ραδιενέργειας σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Γερμανία

Εργαζόμενος σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Γερμανία νοσηλεύεται έπειτα από διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία Urenco, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα.

0 183

Εργαζόμενος σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Γερμανία νοσηλεύεται έπειτα από διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία Urenco, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα. Εργαζόμενος σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Γερμανία νοσηλεύεται έπειτα από διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία Urenco, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα.

Το ατύχημα συνέβη χθες στο Γκρονάου, στη Βόρεια Ρηνανία/Βεστφαλία και ο εργαζόμενος ετέθη υπό παρακολούθηση για 24 ώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ασχολείται με τον εμπλουτισμό ουρανίου που προορίζεται για τους πυρηνικούς σταθμούς.

Οι μετρήσεις ραδιενέργειας που έγιναν επί τόπου έδειξαν ότι “δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό” στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, διαβεβαιώνει η ανακοίνωση.

Η διαρροή παρουσιάσθηκε στο τμήμα προετοιμασίας των δοχείων αποθήκευσης του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί από το 1985, σύμφωνα με την Urenco, η οποία διεξάγει έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτίων του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τοπικού υπουργείου Οικονομικών Γιοακίμ Νόιζερ, ο εργαζόμενος “πηγαίνει καλύτερα” και “μπορεί κανείς να του μιλήσει”.

Η αρχή επίβλεψης των πυρηνικών εγκαταστάσεων αξιολογεί τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία για να καθορίσει το επίπεδο σοβαρότητας του περιστατικού. “Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη.

Οπως φαίνεται, υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού με το οποίο ο εργαζόμενος ήλθε ίσως σε επαφή. Ολα τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν και, όπως φαίνεται, δεν υπήρξε ραδιενεργή μόλυνση στην περιοχή”, είπε.

Οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος, η BBU, ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου, θεωρώντας ότι το ατύχημα του Γκρονάου θυμίζει έντονα τα περιστατικά που συνέβησαν διαδοχικά σε μία άλλη πυρηνική μονάδα στο Χανάου, η οποία τελικά διέκοψε τη λειτουργία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.