Διαμαρτυρία για «παράνομες» εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών του Καστρακίου σε σχολεία της Καλαμπάκας

Το φαινόμενο εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου από το Καστράκι σε σχολεία της Καλαμπάκας

0 275

Το φαινόμενο εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου από το Καστράκι σε σχολεία της Καλαμπάκας

Το φαινόμενο εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου από το Καστράκι σε σχολεία της Καλαμπάκας καταγγέλει με έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχαλείου Καστρακίου.

Το έγγραφο που υπογράφει ο κ. Αντώνης Μπλούτσος πρόεδρος του συλλόγου και κοινοποιείται προς τον κ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και την Σχολική Σύμβουλο αναφέρει:

 – Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία, αρχικά προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων, για το θέμα των παράνομων εγγραφών και μετεγγραφών μαθητών, που ανήκουν στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου προς τα Σχολεία της Καλαμπάκας.
Παράνομες εγγραφές γιατί σύμφωνα με το ΠΔ 201/1998 άρθρα 7 και 8 απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο που πιστοποιεί την μόνιμη κατοικία του μαθητή. Επειδή εμείς γνωρίζουμε ( αφού κατοικούμε εδώ ) ότι κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται κατά παράβαση του νόμου, παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή στους Διευθυντές των Σχολείων της Καλαμπάκας να προβαίνουν σε εγγραφές μαθητών μόνο με την παραπάνω προϋπόθεση και να επιβεβαιώσουν ότι οι ήδη υπάρχοντες μαθητές έχουν την προϋπόθεση αυτή ) διαφορετικά εμπίπτουν σε παράβαση του νόμου και πειθαρχικό παράπτωμα.

Επειδή για το Σχολείο μας είναι ζωτικής σημασίας το θέμα αυτό (περίπου 12 μαθητές βρίσκονται στα σχολεία της Καλαμπάκας ) σας παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.