Διάκριση για το ντοκιμαντέρ «ΝΟΜΑΔΕΣ» του Τρικαλινού Γιάννη Φλούλη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – DocFest

0 551

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες» του σκηνοθέτη Γιάννη Φλούλη για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κέρδισε τιμητική διάκριση στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – DocFest.

Πρόκειται για μία ταινία που αφηγείται τη ζωή των τελευταίων μετακινούμενων κτηνοτρόφων της χώρας και τη σύνδεσή τους με τον πλέον απειλούμενο γύπα, τον Ασπροπάρη. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και για την υλοποίησή του, οι συντελεστές του ταξίδεψαν στα βουνά της Ηπείρου συνομίλησαν και ταξίδεψαν με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-27 Νοεμβρίου και σε αυτό έλαβαν μέρος 120 ταινίες. Η φετινή διοργάνωση ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο αισθητικής και κινηματογραφικής αρτιότητας.

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του κ. Φλούλη στα πλαίσια του θεσμού, αφού το 2017 του είχε απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους για το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Συνεργασία.

Ο ίδιος δήλωσε πως «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ταινία μας ξεχώρισε μεταξύ τόσων εξαιρετικών ταινιών. Είναι μία ανταμοιβή για τους κόπους όλης της ομάδας και ταυτόχρονα βοηθά στην προβολή της ανάγκης για προστασία του Ασπροπάρη, αλλά και των νομάδων κτηνοτρόφων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, την ίδια τη διοργάνωση του Docfest, όπως επίσης και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και για την άψογη συνεργασία που έχουμε.»

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες προβολών του ντοκιμαντέρ.

Nomads – Trailer: https://youtu.be/-mYSuzVtmqQ

 

Credits:

 

Σκηνοθεσία – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φλούλης

Διευθυνση παραγωγης: Άρης Κοτρώνης – Βέττας

Οργάνωση Παραγωγής: Victoria Saravia-Mullin & Ρούλα Τρίγκου | Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Μουσική: Απόστολος Πέλλας

Κάμερα: Γιάννης Φλούλης &  Στέργιος Σπυρόπουλος 

Συμπληρωματικά Πλάνα: Svetoslav Spasov Sergey Panayotov, Δημήτρης Βαβύλης, Τάσος Μπούνας

Μοντάζ: Γιάννης Φλούλης – Ιορδάνης Θεοδοσιάδης

Οργάνωση αποστολών στο πεδίο: Χαρητάκης Παπαϊωάννου 

Συνεντεύξεις – Υποστήριξη στα γυρίσματα: Victoria Saravia-Mullin, Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Τάσος Μπούνας, Βαγγέλης Χατζής, Θάνος Φλούλης

 

Παραγωγή: Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Εκτέλεση Παραγωγής: Wavemade Productions & Floulis Photographers Studio 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr