Διάκονος χειροτονήθηκε ο πρωτοψάλτης της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων Σπυρίδων Σπύρου

0 1.541

Ένας νέος διάκονος εντάσσεται  στη δύναμη των κληρικών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα στη μητρόπολη Τριπόλεως της Λιβύης.

Η χειροτονία του π. Σπυρίδωνα Σπύρου τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα από τον μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο στον ιερό ναό της αγίας Παρασκευής Ξυλοπάροικου, όπου ο κ. Θεοφύλακτος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης π. Ελισσαίο και τον πάτερα του νέου διακόνου π. Βησσαρίωνα.

“Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρό σου και καλείσαι να γιορτάσεις και εσύ την προσωπική σου πεντηκοστή”, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς το νέο διάκονο ο μητροπολίτης Τριπόλεως αφού πρώτα του υπενθύμισε την ύψιστη αξία της ιερωσύνης και πρόσθεσε πως “εισέρχεσαι στον κλήρο σε μια δύσκολη εποχή αντιθέσεων και σε μια εποχή όπου τα πάντα παρεξηγούνται. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πίστη σταθερή, αγαπάς την Εκκλησία, αγαπάς την πατρίδα, γιατί η ζωή του κληρικού δεν είναι στρωμένη με λουλούδια αλλά είναι δύσκολη”. 

Κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, έκλεισε λέγοντας “από σήμερα η Εκκλησία σου δίνει τον προσωπικό σου Σταυρό και καλείσαι να τον βαστάξεις με υπομονή, με καρτερία, με σταθερή και θερμή πίστη. Εύχομαι να τιμήσεις την πατρίδα σου, να τιμήσεις την Ορθοδοξία και το Πατριαρχείο μας”.

Από τη μεριά του ο π. Σπυρίδων αφού αναφέρθηκε στον πόθο που είχε από μικρό παιδί να ενδυθεί το τίμιο ράσο, ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν και συνέβαλαν ουσιαστικά στην πνευματική του πορεία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομου, επισημαίνοντας πως “με εντυπωσίασε η αγάπη του, η αρχοντιά του και η χαρακτηριστική απλότητά του που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Τον ευχαριστώ θερμά γιατί εάν δεν ήταν αυτός τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί”.

O νέος διάκονος που κατέχει πτυχίο Θεολογίας και άριστες γνώσεις βυζαντινής μουσικής είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών. Προς το παρόν θα διακονήσει κοντά στον μητροπολίτη Τρίκκης, μέχρι η επαρχία Τριπόλεως να επανέλθει στην κανονικότητά της αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται σε  εμπόλεμη κατάσταση.

 

orthodoxia.info – Αναστάσιος Βόπης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.