Δέσμευση Γεωργαντά σε Παπακώστα για αιτήματα παραγωγών του Νομού Τρικάλων

0 452

Ακόμη μια απόδειξη του συστηματικού και αδιάλειπτου ενδιαφέροντος της Τρικαλινής Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα για τα ζητήματα του Νομού, αποτέλεσε η χθεσινή συνάντησή της με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό κ. Γεωργαντά, βρέθηκε η πορεία επίλυσης προβλημάτων, που ενέσκηψαν με την καταβολή επιδοτήσεων στους παραγωγούς, προβλήματα που η Βουλευτής είχε εμφατικώς τονίσει και στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες με τον Υπουργό.

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα έθεσε μετ΄επιτάσεως την επίλυση του προβλήματος, που δημιουργήθηκε στους παραγωγούς, εξαιτίας της τροποποιητικής απόφασης κατανομής βοσκοτόπων, η οποία εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

 

Ο Υπουργός από πλευράς του ενημέρωσε την Βουλευτή, ότι όσον αφορά τα προβλήματα με το monitoring, έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης και συγκεκριμένα για τους βοσκοτόπους έγινε άρση των δεσμεύσεων, οπότε οι παραγωγοί θα πληρωθούν εντός Δεκεμβρίου. Ενώ για τα χωράφια, προχωρά η διαδικασία των ενστάσεων με τις οδηγίες των ΚΥΔ. Αναφορικά με τους ιδιωτικούς βοσκοτόπους, όπου υπάρχουν συμβόλαια χωρίς διεκδικήσεις, επίσης θα πραγματοποιηθεί πληρωμή επιδοτήσεων.

 

Επιπλέον ανέφερε, ότι οι πληρωμές εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών, σταδιακά με το νέο έτος θα μπουν σε τροχιά δρομολόγησης και ολοκλήρωσης. Ακόμη, δεσμεύτηκε να επιληφθεί άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων, που προέκυψαν από την τροποποιητική απόφαση του Οκτωβρίου του 2021.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr