Δεν είναι κόστος η πυρόσβεση – Μέτρα προστασίας της ζωής και των δασών!

0 366

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή στο νομό Τρικάλων Γ. Καΐκη επισκέφθηκε την πυροσβεστική και τις δασικές υπηρεσίες των Τρικάλων.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Γ. Καΐκης τόνισε δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ επισκέπτεται τις παραπάνω υπηρεσίες. Το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις επισκέψεις και τις συζητήσεις που κάναμε αναδείξαμε τα προβλήματά σας ως εργαζόμενους αλλά και των ελλείψεων των υπηρεσιών σας.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών είναι εδώ. Είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών και της δασικής υπηρεσίας. Παραμένει ο αντιεπιστημονικός και καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές στην χώρα μας. Επανειλημμένα η κοινοβουλευτική ομάδα μας έχει καταθέσει ερωτήσεις στην βουλή που αφορούν πλευρές της πυροπροστασίας δασών, τις ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, για προσλήψεις στη Δασική Υπηρεσία και στην πυροσβεστική, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών.

Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κράτησαν αρνητική στάση. Όταν τα δίνουν όλα για την κερδοφορία “δεν υπάρχει σάλιο” για πυροπροστασία.

Σήμερα μετά το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, ο λαός έχει βγάλει συμπεράσματα. Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι το κέρδος, το κράτος, αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν. Αυτό ισχύει και για τις μεγάλες, αδικαιολόγητες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Η πυροπροστασία δεν είναι κόστος. Μέτρα προστασίας της ζωής και των δασών τώρα.

Τέλος, συνεχίζοντας την ομιλία του ο Γ. Καΐκης κάλεσε τους εργαζόμενους των παραπάνω υπηρεσιών μπροστά στις εκλογές του Μάη να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα και τα διάφορα σενάρια που θα δυναμώνουν και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να κάψουν όλα αυτά τα σενάρια με την δράση και την πολιτική τους στάση. Να συμπορευτούν και να ενισχύσουν και εκλογικά το ΚΚΕ γιατί ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους, μπροστά στους αγώνες του λαού, για την υπεράσπισή του τόσο έξω όσο και μέσα στην Βουλή.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μεταλλαχθεί ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση και αν έχει, όποια κόμματα και αν την αποτελούν.

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Αύριο Παρασκευή 31/04, ο Γ. Καΐκης θα βρεθεί στην Καλαμπάκα, όπου στις 10.30πμ θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Σταγών, και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις 11.00 στο Δασαρχείο Καλαμπάκας και στις 12.00 στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.