Δελτιο τύπου του συνδυασμού “Νεο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος” του υποψηφίου Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου

2 1.493

Επιτέλους ύστερα από τις συνεχείς προτροπές των τοπικών μέσων ενημέρωσης ,είχαμε σήμερα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μία παρέμβαση από τον Αντιδήμαρχο έργων και αθλητισμού κ. Ράντο Κων/νο.

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων για την ύπαρξη γραφείου πρασίνου στο δήμο απάντησε ότι υπάρχει αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος, εννοώντας την κ.Κουκοράβα Μαρία-αλήθεια γιατί δεν βγήκε η ίδια;-και μέσα στην πόλη της Καλ/κας βλέπουμε τα αποτελέσματα: Πλατείες καλλωπισμένες με λουλούδια και δέντρα !

Κατ’ αρχάς η οργάνωση του γραφείου πρασίνου υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του κ.Σινάνη. Αν λοιπόν εννοούσαν ως οργάνωση και λειτουργία γραφείου πρασίνου τον καλλωπισμό των πλατειών με λουλούδια και την τοποθέτηση κάποιων δέντρων κατά μήκος των κεντρικών οδών τότε πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε.

Έτσι λοιπόν εννοεί η δημοτική αρχή του κ. Σινάνη το γραφείο πρασίνου; Συγχαρητήρια κύριοι ! Απλά εμείς μπερδευτήκαμε! Αυτή λοιπόν ήταν η πρότασή σας;

Απλά εμείς ,ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα-Ανεξάρτητος Δήμος», πιστεύει πως η αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο με την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την έμφαση στη ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε διεκδικώντας ισχυρή αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες επιτελικού σχεδιασμού στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Μερικές από τις προτάσεις μας:

1. Νέα πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, εισαγωγή φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας με συγκεκριμένες πολιτικές,όπως η αλλαγή των συμβατικών λαμπτήρων με led, η αγορά ηλεκτροκίνητων δημοτικών αυτοκινήτων κ.λ.π.

2. Ανακοίνωση στόχου, ως ποσοστό αύξησης πρασίνου σε κάτοικο ανά τετραγωνικό μέτρο και εκπόνηση ειδικών μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή΄.

3. Αλλαγή της φιλοσοφίας λειτουργίας του πράσινου γραφείου με νέα εργαλεία για να αυξηθεί το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής.

4. Θέσπιση βραβείου καλύτερων δήμων , σε επίπεδο περιφέρειας στον τομέα της ανακύκλωσης,όπου αυτοί οι δήμοι που θα έχουν υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης, θα δικαιούνται κονδύλια για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης του δήμου τους.

Σημειολογικά να αναφέρω ότι αντί αυτών εμείς σήμερα έχουμε κάδους ανακύκλωσης αλλά και απορριμμάτων που δεν ελέγχονται για την καθαριότητα από τον δήμο,κοντολογίς σε άθλια κατάσταση από την οποία τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγέία! Και βεβαίως βαπτίζουμε ως οργάνωση γραφείου πρασίνου τον καλλωπισμό των δρόμων και πλατειών- μερικών-με λουλούδια !

Συγχαρητήρια κύριοι !

Από το Γραφείο Τύπου

Νέο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Νεο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος» του υποψηφίου Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
  1. ΟΧΙάς λέει

    Που ήταν ο Ράντος και το γραφείο πρασίνου όταν υλοτομούσαν τα δένδρα στο ΞΕΝΙΑ, και πετσόκοβαν τους καλλωπιστικούς θάμνους; Ο Ράντος και η ομάδα δεν ψήφησαν την παραχώρηση έκτασης στο πλατανόδασος της Διάβας για την εγκατάσταση στάβλου, ενώ προεκλογικά λαλούσαν ότι θα το αναδείξουν σε χώρο περιπάτου. Τα λύματα της Χρυσομηλιάς, της Κορομηλιάς, της Διάβας πότιζαν το πράσινο και εμπλούτιζαν τον Πηνειό!!!!

  2. pepe le pew λέει

    Οι προτάσεις είναι λογοκλοπή από τον συνδυασμό για τον Δήμο Μουζακίου του Πράσινου Κινήματος https://mouzakinews.gr/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85/ με copy/paste και ένδοια ιδεών θα πορευθείτε. Χώρια που η λογοκλοπή είναι ποινικό αδίκημα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.