Δελτίο τύπου του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Νομού Τρικάλων

0 1.085

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Η πρώτη δικαίωση του Συλλόγου μας στο ζήτημα του χωριού “Βιοσέρ”» ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων ν. Τρικάλων αναφέρει τα εξής:

Προ δύο ημερών, η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, αποφάνθηκε, επί των καταγγελλομένων του Συλλόγου μας, αναφορικά με το ζήτημα του χωριού «ΒΙΟΣΕΡ».

Πρόκειται για μία απόφαση «καταπέλτη», σχετικά με το φλέγον ζήτημα της χρόνιας υποκλοπής έργου, εις βάρος των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής μας. Μία υποκλοπή που συντελείται εδώ και χρόνια από την Κ.Τ.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., με τις πλάτες και την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοικησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και αφορά την μεταφορά των εργαζομένων της ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, με το από 16/08/2023 και αριθμό πρωτοκόλλου ΘΕΣ/3398 έγγραφο της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας, το οποίο δημοσιεύθηκε και στο σύστημα «διαύγεια» (Α.Δ.Α.: 63Υ6465ΧΘΟ-8Ρ2), η τελευταία ως αρμόδια, αποφαίνεται, την επιβολή προστίμου στην “ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, για την παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας (Ν.711/1977) η οποία ρητά ορίζει το έργο των Τουριστικών Λεωφορείων. Οι διατάξεις της εν λόγω απόφασης, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ως προς την ισχύ των καταγγελιών μας.

Στην απόφαση αυτή επικράτησε η κοινή λογική, την οποία αμφισβητούσε τόσα χρόνια, η ύπαρξη του «χωριού» ΒΙΟΣΕΡ. Παρατίθενται λοιπόν στο εν λόγω έγγραφο, με σειρά και σαφήνεια, οι «αστοχίες» των φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνέβαλαν στην κάλυψη της καταγγελλόμενης υποκλοπής έργου, με τον απαραίτητο μανδύα νομιμοφάνειας.

Στο έγγραφο της απόφασης αναφέρεται, ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με την σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, και αφότου έλαβε υπόψη ένα σωρό Νόμους, παρέβλεψε πολύ «βολικά» την Τουριστική νομοθεσία (Ν.711/1977), και ενέκρινε μία συγκοινωνιακή γραμμή, με αποκλειστικό σκοπό την μεταφορά εργαζομένων ενός εργοστασίου και τέρμα το εργοστάσιο αυτό, γεγονός που απαγορεύεται ρητά στην ως άνω νομοθεσία. Για το λόγο αυτό βάφτισε το εργοστάσιο της ΒΙΟΣΕΡ, ως χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας, ώστε να μασκαρέψει την παρωδία αυτή.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της απόφασης, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, άλλαξε την επί πολλά έτη ακλόνητη απόφαση του, περί ορισμού της ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. σε χωριό και προορισμό γραμμής. Η νέα απόφαση αυτή, ελήφθη από τον Περιφερειάρχη στις 07/04/2023 και μετέτρεψε την ΒΙΟΣΕΡ, από χωριό και προορισμό, σε ενδιάμεση στάση άλλης συγκοινωνιακής γραμμής.

Η ξαφνική αυτή κυβίστηση του Περιφερειάρχη, αποτελεί μία ευθεία παραδοχή του, ότι τόσα χρόνια η απόφασή του για το χωριό ΒΙΟΣΕΡ, ήτανε τουλάχιστον λανθασμένη, σίγουρα νομικά στρεβλή και ίσως ποινικά κολάσιμη! Μάλιστα, η τούμπα αυτή ήλθε, σε μία χρονική στιγμή, που φανερώνει την απέλπιδα προσπάθειά του, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, που ο ίδιος δημιούργησε τόσα χρόνια, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ως άνω συγκοινωνιακού φορέα.

Ας εμφανιστεί δημοσίως τώρα και ο Νομάρχης μας, κος Μιχαλάκης, να προσπαθήσει να μας πείσει ξανά, ότι «ΒΙΟΣΕΡ» είθισται να ονομάζουμε την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, όπως άκομψα προσπάθησε σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή κάποτε, για να δικαιολογήσει τότε τον χαρακτηρισμό του εργοστασίου σε χωριό του Δ. Φαρκαδόνας.

Προβληματισμό πάντως μας προκαλεί και η παρατεταμένη σιωπή των υπευθύνων της ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. ως προς το ζήτημα αυτό. Μάλιστα είναι γνωστό ότι η εν λόγω εταιρία είναι ενήμερη για το ζήτημα, από την πρώτη στιγμή που έγινε δημοσίως γνωστό.

Μετά την ξεκάθαρη πάντως απόφαση της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας, εμφαίνεται η απάτη κάποιων, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων άλλων (ψηφοφόρων τους). Τον λόγο τώρα θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για το ανύπαρκτο χωριό. Αυτοί που το δημιούργησαν, αλλά και αυτοί που το εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.