Χρυσοθήρες καταστρέφουν γεφύρια στην Καρδίτσα αναζητώντας τον θησαυρό του Αλή Πασά

0 602

Τον… θησαυρό του Αλή Πασά προσπαθούν να εντοπίσουν χρυσοθήρες θέτοντας σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους σε κίνδυνο ακόμη και ιστορικά γεφύρια.

Οι χρυσοθήρες φέρονται να αναζητούν στα πέτρινα γεφύρια του Αχελώου στην ορεινή Αργιθέα της Καρδίτσας ολόχρυσα κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, χρυσά βυζαντινά δισκοπότηρα, βενετικά δουκάτα από τον θρυλικό Αλή Πασά αλλά και ξύλινα κασελάκια με χρυσές λίρες που έκρυψαν οι αντάρτες την εποχή του Εμφυλίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος», στην περιοχή της Καρδίτσας στο γεφύρι του Πετρωτού ή Λιάσκοβου έσκαψαν μια τρύπα στο «κατάστρωμα». Έβγαλαν πέτρες και χώμα δημιουργώντας μια τρύπα στην οποία χωράει άνθρωπος. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη που οι βροχοπτώσεις και η εγκατάλειψη μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την πτώση του γεφυριού.

Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και στο γεφύρι του Τυρολόγου. Σε αυτή την περίπτωση η τρύπα ανοίχτηκε κοντά στη βάση του τόξου. Οι άγνωστοι μάλλον αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ήταν τέτοια η βιασύνη τους που άφησαν ακόμη και μια τσάπα μέσα στην τρύπα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.