Χρήστος Σιμορέλης: Τι μπορεί να καταφέρει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

0 516

 Καθώς πλησιάζουμε  προς τις εκλογές, οι πολίτες   εκφράζουν την αγωνία τους αλλά και σοβαρά ερωτήματα για την επόμενη μέρα. Φίλοι  και γνωστοί από όλες τις παρατάξεις μου κάνουν τα ίδια ερωτήματα:

Γιατί να εμπιστευτώ τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού όταν κυβέρνησε δεν έκανε όσα είχε υποσχεθεί;

Τι μπορεί να καταφέρει αν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση;

Ακόμη και αν έχει τις καλύτερες προθέσεις, θα τον αφήσουν οι λίγοι που έχουν τα μεγάλα συμφέροντα να κυβερνήσει με σκοπό να εξυπηρετήσει τους πολλούς;

Κάποια πράγματα με ειλικρίνεια οφείλω να τα παραδεχτώ:

ΝΑΙ,  ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε και υποσχέθηκε περισσότερα από όσα μπόρεσε τελικά να πραγματοποιήσει.

ΝΑΙ,  υποτίμησε την δύναμη των πολιτικών του αντιπάλων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

ΝΑΙ,  δεν ήταν προετοιμασμένος για τον βρώμικο πόλεμο που θα δεχόταν.

ΝΑΙ, έκανε συμβιβασμούς (παρά τη θέλησή του) που έπληξαν ακόμη και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Το παραδέχτηκε δημόσια και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις αδικίες.

 

 Πέρασαν βέβαια οι εποχές πού η προπαγάνδα μπορούσε να φορτώνει στον ΣΥΡΙΖΑ όλες τις ευθύνες για  τα δεινά της χώρας. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, η διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που μας έβγαλε από τα μνημόνια εξασφαλίζοντας και ένα οικονομικό μαξιλάρι ασφαλείας. Οικονομική διαχείριση που δεν ήταν μόνο συνετή αλλά και τίμια. Θυμάται κανείς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ  σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Το βολικό παραμύθι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΊΝΑΙ  έχει σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια για να αποφεύγονται οι συγκρίσεις. Αλλά οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι και καταλαβαίνουν ποιον πρέπει να εμπιστευτούν.

 

Θα αναφέρω την πρόσφατη συνομιλία που είχα με τον Χρήστο, έναν συμπολίτη πολιτικά ουδέτερο, πού μου έδωσε την αφορμή για το σημερινό σημείωμα. Ήρθε απογοητευμένος και μου είπε:

«Ο Μητσοτάκης μας κορόιδεψε και τον ψηφίσαμε. Πιστέψαμε ότι θα φέρει δουλειές να δουλέψουν τα παιδιά μας και να μην αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους πλούσιους φίλους του ενώ εμείς παλεύουμε με την ακρίβεια και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα. Τον έχουμε πάρει όμως χαμπάρι. Θα ψηφίσουμε Τσίπρα, όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί γνωστοί μου που την πάτησαν και αυτοί. Όμως, ρε συνονόματε, θα τον αφήσουν τα θηρία; Τι θα μπορέσετε να κάνετε;»

 

Θα μπορούσα να του πω πολλά. Να αναφέρω π.χ. ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει δισ. υπερκέρδη σε εταιρείες ενέργειας και διυλιστήρια και επιδοτεί την αισχροκέρδεια την ώρα που η κυβέρνηση της Ισπανίας καταργεί τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Περιορίστηκα να του πω μόνο αυτό που πιστεύω και εγώ ο ίδιος:

«Φίλε Χρήστο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λύσει όλα τα  προβλήματα αλλά θα φέρει περισσότερη δικαιοσύνη. Υπάρχουν  πολλά   που μπορούν να γίνουν για την ανακούφιση της κοινωνίας που  θα τα κάνουμε όπως τα έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Οι ισχυροί θα αντισταθούν, αλλά έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Είμαστε πιο ώριμοι, γνωρίζουμε πώς θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές και δεν θα απλώσουμε τα πόδια μας πιο πέρα από το σεντόνι. Μετά τις εκλογές θέλουμε και θα χαράξουμε μία καλύτερη πορεία για τη χώρα.  Καλή χρονιά!» 

 -«Καλή χρονιά και σε σένα συνονόματε. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!»

 

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει να ψηφίσει ο κύριος Χρήστος. Καθώς έφευγε όμως μου φάνηκε ότι το βλέμμα του ήταν λίγο πιο αισιόδοξο!

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr