Χρήστος Σιμορέλης: Ωρολογιακή βόμβα το χρέος

0 506

Όσο περνάει ο καιρός ενισχύονται οι φόβοι για μια γενική στάση πληρωμών εξαιτίας της μεγάλης ακρίβειας και του πληθωρισμού που ξεπερνάει το 10%.

Μια ωρολογιακή βόμβα χρέους αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς το χρέος ( ιδιωτικό και δημόσιο) φτάνει στα 607 δισ. ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές του ελληνικού ΑΕΠ.

Το ιδιωτικό χρέος ξεπερνάει τα 250 δισ. Ευρώ. Το μεγάλο πρόβλημα του χρέους είναι τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν περάσει στα funds, καθώς και οι μεγάλες οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολιτών στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέσα στην πανδημία και στην ενεργειακή  κρίση και τον πόλεμο τώρα στην Ουκρανία όλα αυτά εκτινάχθηκαν σε υψηλά επίπεδα και η διαχείριση του καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκπρόσωποι των εμπόρων και όλων των εμπόρων και όλων των επιχειρήσεων θεωρούν αναγκαίο να γίνει κούρεμα ενός μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε στην εποχή της πανδημίας και κυρίως να γίνει ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις (κάτι που είχε συμβεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να μετριασθεί το ταμειακό βάρος.

Από εκεί και πέρα το ζήτημα του δημοσίου χρέους στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει τα 360 δισ. Ευρώ, στο τέλος του 2022.  Χρέος που είναι μεγαλύτερο στην Ευρώπη και κατά πάσα πιθανότητα θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια.

Όλα αυτά με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για αυτό είναι  επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά.

ΥΓ: Το χρέος δημόσιο και ιδιωτικό χτυπά ΟΛΙΣΤΙΚΑ τη χώρα μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr