Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από ΚΔΑΠ στο νομό Λάρισας – Πρόβλημα και στον Δήμο Μετεώρων!

0 1.641

Την αγανάκτηση εκατοντάδων γονέων στο νομό Λάρισας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στα ΚΔΑΠ σύμφωνα με ρεπορτάζ του onlarissa.gr.

Πρόκειται για οικογένειες που έλαβαν Voucher την προηγούμενη χρονιά και βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, καθώς τα παιδιά τους αποκλείστηκαν φέτος από αυτά, σύμφωνα και με καταγγελίες που έφτασαν στο onlarissa.gr.

Μάλιστα σε πίνακα των οριστικών αποτελεσμάτων που ανήρτησε η ΕΕΤΑΑ ο αριθμός των παιδιών που αποκλείονται από ΚΔΑΠ ανέρχεται σε 3.450 συνολικά στο νομό. Πρόκειται για περιπτώσεις οικογενειών που έχουν συμπληρώσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και δεν δικαιούνται το Voucher λόγω χρηματοδότησης.

Ο συνολικός αριθμός παιδιών που αποκλείονται στη Θεσσαλία, ενώ έχουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, σύμφωνα με τους πίνακες της ΕΕΤΑΑ, ανέρχεται σε 7.289 (2.119 στη Μαγνησία, 946 στα Τρίκαλα και 774 στην Καρδίτσα).

Όπως εξηγεί στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης το κονδύλι το οποίο δόθηκε φέτος από την κυβέρνηση δεν ήταν αρκετό να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων (οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν αυξημένες φέτος), τονίζοντας πως ο δήμος Λαρισαίων επιθυμεί την επίλυση αυτού του προβλήματος, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ.

Μάλιστα ο κ. Βούλγαρης τόνισε πως είναι σημαντικό για τις μητέρες που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα να λάβουν voucher για τα ΚΔΑΠ, όπως ακριβώς έγινε και με τα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Επιμελητήριο Λάρισας ο συνολικός αριθμός των ΚΔΑΠ στο νομό Λάρισας ανέρχεται στα 69.

Προσπαθώντας να φτάσουν το μήνυμά τους στον πρωθυπουργό γονείς από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα διαδικτυακό ψήφισμα το οποίο ήδη μετρά χιλιάδες υπογραφές.

Το θέμα απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρό και δεν αφορά μονο το νομό Λάρισας καθώς σε δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στον Βόλο.

Άραγε στον Δήμο Μετεώρων έμειναν παιδιά εκτός ΚΔΑΠ και αν ναι τι ενέργειες θα γίνουν…;;;

— Όπως πληροφορήθηκαμε στην συνεχεια πρόβλημα υπάρχει και στον Δήμο Μετεώρων. Θα υπάρξει ρεπορταζ εκ νεου για το θεμα!

Για το onlarissa.gr Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.