Χατζηδάκης: Παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας

0 401

Μέτρα ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ για εργαζομένους και ανέργους και για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνεται η αναστολή συμβάσεων σε εργαζομένους επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, καθώς και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενώ το κράτος θα καταβάλλει και το Δώρο του Πάσχα, όπως του αναλογεί. Παράλληλα, παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν στα τέλη Μαρτίου.

Αναλυτικά:

1. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και να είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ, ενώ καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές.

Για τον Απρίλιο θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ με τα ίδια κριτήρια που τέθηκαν και το Μάρτιο.

Παράλληλα, δίνεται δώρο Πάσχα επί της αναλογίας που καλύπτει το δημόσιο για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, με κόστος στα 210 εκατ. ευρώ.

2. Επιδοτούνται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021, με το κόστους για τους τρεις επιπλέον μήνες να διαμορφώνεται στα 3 εκατ. ευρώ.

3. Οι καλλιτέχνες που είναι ενταγμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Μάρτιο 2021.

4. Συνεχίζεται η επιδότηση του πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές και χώρους συναυλιών και παραστάσεων έως και τον Μάρτιο του 2021. Το κόστος των επιπλέον τριών μηνών ανέρχεται σε 19 εκατ. ευρώ.

5. Επαγγέλματα ειδικών κατηγοριών του τουρισμού (ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί κλπ) θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ για τον Μάρτιο του 2021.

6. Τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν έως τα τέλη Μαρτίου δίνεται παρατείνονται για δύο μήνες, με το κόστος να ανέρχεται στα 77 εκατ. ευρώ.

7. Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τον Ιούνιο 2021 και δίνεται δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα την περίοδο Ιανουάριου – Απριλίου 2021.

Πηγή: skai.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.