Χαράλαμπος Γώγος: Πολλά μέτρα θα ισχύσουν έως τον Μάρτιο

0 478

Μήνυμα στους πολίτες ότι μόνο αν τηρήσουν τα μέτρα πιστά τότε θα καταφέρουμε πιο γρήγορα να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε σήμερα με τον κορονοϊό έστειλε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε βέβαια ότι «Υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

«Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε «Θεσσαλονίκη», είπε ακόμα όσον αφορά την εξάπλωση των κρουσμάτων αλλά πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες. «Είμαστε από τις πιο σε καλύτερη κατάσταση χώρες της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, είπε ότι έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID. «Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική», είπε ο καθηγητής.

«Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη είπε και προσέθεσε ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα», εξήγησε ακόμα.

Δεν αποκλείεται παράταση των μέτρων έως τον Μάρτιο

Ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων και στόχος τώρα είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε. Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», είπε ο καθηγητής.

Τόνισε μάλιστα ότι μέχρι το Μάρτιο μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. «Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα», κατέληξε.

newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.