«Βελτιωτική» ρύθμιση για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών είναι οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί να ενταχθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ.

0 201

Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών είναι οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί να ενταχθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το πολυμοσχέδιο ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζονται τα θέματα «σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών στις οποίες εντάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 4 και ανάθεσης σ’ αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία».

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και από τους δημάρχους.

Διαβάστε ολόκληρη την νομοτεχνική βελτίωση:

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 81 προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των ανωτέρω υπαλλήλων στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό θέμα. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζονται τα θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών στις οποίες εντάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 4 και ανάθεσης σ’ αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία».

real.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.