«Μετέωρα για όλους» το μήνυμα από την Πρωτοβουλία Πολιτών από τον Άγιο Γεώργιο Μαντηλά

Κείμενο δόθηκε στους παρευρισκόμενους από την Πρωτοβουλία Πολιτών σχετικά με τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα

0 380

Κείμενο δόθηκε στους παρευρισκόμενους από την Πρωτοβουλία Πολιτών σχετικά με τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα

Κείμενο δόθηκε στους παρευρισκόμενους από την Πρωτοβουλία Πολιτών σχετικά με τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα ενώ αναρτήθηκε και πανό με το μήνυμα “Μετέωρα για όλους” σήμερα στον Άγιο Γεώργιο τον Μαντηλά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το έθιμο.

Το σχετικό κείμενο έγραφε τα παρακάτω:

Το έθιμο της ανάβασης των μαντηλιών στον Άγιο Γεώργιο είναι ένα σημαντικό γεγονός της κοινωνικής ζωής του τόπου,  που συνδέει στενά την πίστη με την αναρριχητική δράση των ντόπιων νέων εδώ και 200 χρόνια.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις, το προεδρικό διάταγμα για τη “θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του Ιερού χώρου των Μετεώρων” ρητά και ξεκάθαρα απαγορεύει την προσέγγιση σε σκήτες και την αναρρίχηση επί των βράχων, μεταξύ των οποίων είναι και ο βράχος του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται η σκήτη του Αγ. Γεωργίου. Η δράση λοιπόν των ντόπιων αναρριχητών που στηρίζουν το έθιμο σύντομα θα θεωρείται παράνομη.

Το γεγονός αυτό είναι ένα μικρό μέρος καθώς μια σειρά από απαγορεύσεις και αυθαίρετες ρυθμίσεις θα επηρεάσουν βαθιά και ανεπανόρθωτα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

– Αρπαγές δημόσιας γης (Βλαχάβα, Αύρα, Κρανία Ασπροποτάμου)
– ποινικές διώξεις συμπολιτών μας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό
– αναστολή και ποινικοποίηση προσωπικών ελευθεριών,
συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα και ερήμην της τοπικής κοινωνίας καθώς για 22 χρόνια καθεστωτικής ομηρίας τα ζητήματα αυτά δε συζητούνται δημόσια και δεν συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν οι δημότες.

Η διεκδίκηση του δημοσίου χώρου, η διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας, η διασφάλιση ατομικών ελευθεριών και γενικά.το δημόσιο συμφέρον είναι αναμφισβήτητα δικαιώματα των πολιτών σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα.

Καλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν και να αντιδράσουν, να αντισταθούν στο σκοταδισμό που επιβάλλεται και να κινηθούν ελεύθερα σε ένα κοινό μέτωπο που θα βοηθά την ανάπτυξη που τόπου, οικονομική και τουριστική και να μη δεχτούν την υπονόμευση του μέλλοντος του τόπου.

Πρωτοβουλία πολιτών

meteora gia olous IMG 1951

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.