«Έκαψαν» τον καλικάντζαρο στο Γριζάνο Τρικάλων σύμφωνα με το έθιμο

Η αναβίωση του εθίμου “το κάψιμο του καλικάντζαρου”, έγινε για πρώτη χρονιά φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Γριζάνο Τρικάλων,

0 253

Η αναβίωση του εθίμου “το κάψιμο του καλικάντζαρου”, έγινε για πρώτη χρονιά φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Γριζάνο Τρικάλων,

Η αναβίωση του εθίμου “το κάψιμο του καλικάντζαρου”, έγινε για πρώτη χρονιά φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Γριζάνο Τρικάλων, από τον τοπικό Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Ο Βλύζας» και το Σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής δράσης «Αγάπη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορό από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Ο Βλύζας» γύρο από τον καλικάντζαρο ο οποίος κάηκε τελικώς από τους δεκάδες μασκαρεμένους κουδουνάδες.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Τρικάλων κος Θανάσης Λιούτας, ο πρόεδρος της Πέλιννα κος Κοκκινίδης, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ κος Ανγνώστου κ.ά.

Το έθιμο «Το κάψιμο του καλικάντζαρου» συμβολίζει τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων και αναβιώνει μετά από πάρα πολλά χρόνια ανήμερα των Θεοφανείων στο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά Φαγητού από τους κατοίκους του χωριού και χορό γύρω από τη φωτιά υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Χρόνια πολλά… και του Χρόνου..

grizano kark2grizano kark3grizano kark4grizano kark5grizano kark6grizano kark7

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.