«4ος Μετεωρίτικος Δρόμος» την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

0 299

Αγώνας δρόμου στην καρδιά των Μετεώρων την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017


4osMeteoritikosDromosΑγώνας δρόμου στην καρδιά των Μετεώρων την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων (ΣΚΑΜ), υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και την Περιφέρειας Θεσσαλίας, διεξάγουν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 τον 4ο Μετεωρίτικο Δρόμο.

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στη Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας και θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες:
α) Meteora Trail Running (23.000μ – 1250μ υψομετρική) : Ώρα Εκκίνησης: 10:00 (πμ)
β) City Trail Meteora (5.000μ. – 250μ υψομετρική): Ώρα Εκκίνησης: 10:30 (πμ)
γ) Δρόμος Υγείας παίδων/κορασίδων (1000μ.) : Ώρα Εκκίνησης: 10:05 (πμ)

4osMeteoritikosDromos1

Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:«Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου στην καρδιά των Μετεώρων. Ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων (ΣΚΑΜ), ο Δήμος Καλαμπάκας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν έναν ιδιαίτερο αγώνα σε ένα ξεχωριστό μέρος, τα Μετέωρα. Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου 23 χλμ μέσα στο «πέτρινο δάσος», αλλά και για τους δύο άλλους αγώνες για μικρά παιδιά 1000 μέτρων και 5000 μέτρων για όλους. Είναι ένας αγώνας που διεξάγεται εδώ και 4 χρόνια και έχει γίνει θεσμός, με πολλές συμμετοχές. Φέτος ευελπιστούμε να σπάσουμε το περσυνό ρεκόρ που ήταν 800 άτομα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΚΑΜ για την πρωτοβουλία, την ιδέα και την διοργάνωση. Εμείς ως Περιφέρεια και ο Δήμος Καλαμπάκας στεκόμαστε αρωγοί σ’ αυτές τις προσπάθειες των ανθρώπων και των συλλόγων που θέλουν να προβάλλουν την περιοχή τους και ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα σε όλους να τρέξουν και να δουν τα Μετέωρα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα».

Γιώργος Σιούτας – Γενικός Αρχηγός Συλλόγου Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη για την αρωγή της σε όλους τους αγώνες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουτίνα και τον Δήμο Καλαμπάκας που μας βοηθά. Ο αγώνας αυτός είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας να αναδείξουμε μια ακόμα πτυχή του Μετεωρίτικου τοπίου. Δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να έρθουν και να τρέξουν στην καρδιά των Μετεώρων, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να τρέξουν στην μικτή διαδρομή μέσα στην Καλαμπάκα σε σημεία με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Ο αγώνας αυτός γίνεται και χάριν και στην συμπαράσταση των μοναχών των Μονών των Μετεώρων και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.