Αθανασία Μερεντίτη – Ερώτηση για την ε.ο Τρικάλων – Καλαμπάκας

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σούλα Μερεντίτη,  συνεπής στις δεσμεύσεις της στον τρικαλινό λαό, έθεσε με ερώτηση της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας   και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το κρίσιμο ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και της προβληματικής πρόσβασης στις επιχειρήσεις της Ε.Ο Τρικάλων -Καλαμπάκας.

0 161

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σούλα Μερεντίτη,  συνεπής στις δεσμεύσεις της στον τρικαλινό λαό, έθεσε με ερώτηση της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας   και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το κρίσιμο ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και της προβληματικής πρόσβασης στις επιχειρήσεις της Ε.Ο Τρικάλων -Καλαμπάκας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σούλα Μερεντίτη,  συνεπής στις δεσμεύσεις της στον τρικαλινό λαό, έθεσε με ερώτηση της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας   και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το κρίσιμο ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και της προβληματικής πρόσβασης στις επιχειρήσεις της Ε.Ο Τρικάλων -Καλαμπάκας. Η τρικαλινή βουλευτής,  ζήτησε από τους υπουργούς να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες,  ώστε  να μεριμνήσουν  προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία  μέτρα και  να διευθετηθεί το πρόβλημα χωρίς επί πλέον καθυστέρηση. Όπως τονίζει στην ερώτηση της η Σούλα Μερεντίτη, είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση εξεύρεση λύσης,  δεδομένου ότι  διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των διερχόμενων συμπολιτών μας,  αφού με τις συνθήκες που επικρατούν,   η Ε.Ο εξελίσσεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας, ενισχύοντας παράλληλα και την οδική απομόνωση των επιχειρήσεων που βρίσκονται κατά μήκος της .

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

H συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι Μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις. Ειδικά για την ελληνική επαρχία η επιβίωση και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  είναι σημαντική και ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για την ανάπτυξη, για την παραγωγή πλούτου, αλλά και για την συνοχή της κοινωνίας .  Η κατασκευή και η βελτίωση του οδικού δικτύου της επαρχίας σαφώς και  αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αξιοποίηση των   δυνατοτήτων  και προοπτικών για τον κόσμο της υπαίθρου . Η προχειρότητα όμως, και οι παραλείψεις στον σχεδιασμό ενός έργου και οι μεγάλες καθυστερήσεις  στην κατασκευή του ,μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα της ασφαλής και ομαλής χρήσης και της ανάπτυξης της περιοχής. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Ε.Ο. Τρικάλων -Καλαμπάκας ,όπου εξελίσσεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας ,ενισχύοντας παράλληλα και την οδική απομόνωση των επιχειρήσεων που βρίσκονται κατά μήκος της . Εκατέρωθεν της Ε.Ο. Τρικάλων -Καλαμπάκας δραστηριοποιούνται πολλές  επιχειρήσεις των Τρικάλων .Συγκεκριμένα , οι ελλείψεις στον σχεδιασμό και  την  κατασκευή της  Ε.Ο. Τρικάλων -Καλαμπάκας με την απουσία οργανωμένων σύγχρονων ανισόπεδων   κόμβων ,καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις και  παραλείψεις στην δημιουργία και ολοκλήρωση προσβάσιμων   παράδρομων και στις δυο πλευρές  του δρόμου ,εκτός από τα προβλήματα ασφάλειας  έχουν δυσχεράνει τραγικά την οδική πρόσβαση στις  επιχειρήσεις αυτές .Μάλιστα λόγω της  επικινδυνότητας της Ε.Ο. , Ο κόμβος  της Ράξας  στο 6ο χλμ. που εξυπηρετούσε  και για τον οποίο  οι επιχειρηματίες ζητούσανε την δημιουργία φωτεινού σηματοδότη για την ασφαλή διέλευση ,έκλεισε χωρίς να ανοίξουν  οι απαραίτητοι  παράδρομοι στις πλευρές του δρόμου ,αποκόπτοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στις επιχειρήσεις . Επειδή πρόκειται για  θέμα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών ,αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του νομού , όπου η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄αόριστο  ,αλλά θα πρέπει άμεσα από πλευράς Νομαρχίας να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να ληφθούν μέτρα ,ερωτώνται οι κκ υπουργοί ;1.Είναι  στο σχεδιασμό των υπουργείων τους να  δοθεί οριστική και ολοκληρωμένη λύση ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα  της ασφάλειας των οδηγών καθώς  και των επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται  κατά μήκος  της ΕΟ Τρικάλων -Καλαμπάκας  ; 2.Προτίθενται να ζητήσουν να ενημερωθούν ποιες παρεμβάσεις και ποια μέτρα έχουν  σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν από την Νομαρχία Τρικάλων,  προκειμένου να μην τίθεται πλέον σε κίνδυνο  η ασφάλεια των οδηγών και να σταματήσει η οδική απομόνωση των  επιχειρήσεων    που δραστηριοποιούνται κατά μήκος  του δρόμου ;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.