Αστυνομία Τρικάλων: «Μην Περιμένεις να Σου Πέσει ο Κλήρος… Μην Αφήνεις τη Ζωή στην Τύχη. Φόρα το Κράνος»
Με αμείωτη ένταση εξελίσσεται η υλοποίηση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη χρήση προστατευτικού κράνους από αναβάτες δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων) από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.
Παράλληλα με τους εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εναρμονισμένη με το πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας και στην ανάδειξη της χρήσης του κράνους ως μια αυτονόητη και σταθερή πράξη προσωπικής ευθύνης.
Ειδικότερα, κατά το διάστημα από 11 Ιουλίου 2025 έως 15 Αυγούστου 2025, παραδόθηκαν ακόμη -11- κράνη δικύκλων, μετά από ισάριθμες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε άτομα που εντοπίσθηκαν να παραβαίνουν τη νομοθεσία περί χρήσης κράνους.
Υπενθυμίζεται ότι, η ενημερωτική δράση τελεί υπό την ουσιαστική υποστήριξη και αρωγή της εταιρείας «ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε», αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο οποίος μέσω τοπικών επιχειρήσεων/καταστημάτων, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε αναβάτες δικύκλων για την αγορά προστατευτικού κράνους.
Η καμπάνια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, που θα εξελίσσεται αδιάπτωτα και για το προσεχές χρονικό διάστημα, πέραν του συμβολικού χαρακτήρα, φιλοδοξεί να μεταδώσει ένα σαφές κοινωνικό μήνυμα: «Η ζωή είναι ανεκτίμητη και η προστασία της είναι στο χέρι μας.
Η ασφάλεια δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής. Φορέστε το κράνος και προστατέψτε τη ζωή σας».







Μπράβο, Αστυνομία! Είναι καλό που εφαρμόζεται ο νέος ΚΟΚ, αλλά τα κράνη είναι ατομική ευθύνη.
Αλλά πότε θα αποφασίσετε να εφαρμόσετε και να επιβάλετε πρόστιμα σε ό,τι ήδη υπάρχει, όπως:
– στάθμευση σε διαβάσεις πεζών, ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια
– πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, κίτρινες γραμμές και γωνίες δρόμων
– μπροστά από πόρτες γκαράζ
– απαγόρευση χρήσης τηλεφώνων κατά την οδήγηση
– όλα όσα καταστρέφουν τη ζωή όλων…
Ο ΚΟΚ σχεδιάζει να επιβάλει πρόστιμα στους πεζούς που δεν διασχίζουν τις διαβάσεις πεζών.
Βεβαιωθείτε ότι έχουμε την επιλογή να τις χρησιμοποιήσουμε.
Και για να μην χρειάζεται οι μητέρες να κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο και να βγαίνουν στο δρόμο με τα καροτσάκια τους επειδή κάποιος αδίστακτος δεν ήθελε να πάει 10 μέτρα πιο πέρα για να παρκάρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καφετέρια του.
Κόψτε καμια κλήση γιατί στα κράνοι μόνο αυγά βάζουν……
“μετά από ισάριθμες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε άτομα που εντοπίσθηκαν να παραβαίνουν τη νομοθεσία περί χρήσης κράνους.”
Και αν σας σταματήσουν επειδή χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε, μπορείτε να κερδίσετε ένα Samsung Galaxy Z Fold7