Άστατος καιρός και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες, περιορίζονται από την Κυριακή

0 554

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, περιορίζονται από το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως στα ορεινά

Σάββατο-Κυριακή 18-19/6/2022
Το Σάββατο το πρωί ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Το βράδυ θα συνεχισθούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Καλός καιρός στις νησιωτικές περιοχές, εξαίρεση λίγες μπόρες στη δυτική Κρήτη. Την Κυριακή βελτίωση από το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: Βοριάδες και Ανατολικοί στο Ιόνιο 3-4, Βοριάδες στο Αιγαίο μέτριοι και τοπικά έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα ηπειρωτικά από 13 έως 33, στα παραθαλάσσια και στα νησιά από 17 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο συννεφιά με τοπικές μπόρες από το μεσημέρι πιθανόν έως και τις πρώτες βραδινές, την Κυριακή ηλιοφάνεια, πιθανές λίγες μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ, ενισχυμένοι στα 6-8 Μποφόρ κατά τη διέλευση καταιγίδας. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Στην Αττική το Σάββατο ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, την Κυριακή βελτίωση, εξαίρεση τα βόρεια με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι Βοριάδες ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Δευτέρα-Τρίτη 20-21/6/2022
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση με τοπικές βροχές ή λίγες καταιγίδες το πρωί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο από την Τρίτη, θα κυμανθεί από 17 έως 33-35 βαθμούς..

Τετάρτη-Πέμπτη 22-23/6/2022
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ’ όλη τη χώρα με πρόσκαιρη συννεφιά στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 17 έως 36-38 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr