Αρση περιορισμών σε εμβολιασμένους – Στο τραπέζι μέτρα από Ιούλιο

0 433

Άρση μέτρων και περιορισμών σε εμβολιασμένους προετοιμάζει η κυβέρνηση, που σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή τα «προνόμια» από τον Ιούλιο. Τα μέτρα αναμένεται να παραμείνουν ως έχουν σε κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με την τροποποίηση τους να τίθεται στο τραπέζι για να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα λεγόμενα «προνόμια» σε εμβολιασμένους αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, υπό την προϋπόθεση να πετύχει η Ελλάδα το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Θα αφορούν ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, σύμφωνα με τον Σκάι.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με πιθανή έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, περί τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό παράγοντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους, δεν αποκλείεται να συνεπάγεται τη μη υποχρέωση τους να φορούν μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το πού θα καταλήξει ο κυβερνητικός σχεδιασμός αλλά και με τι θα αποφανθεί η επιτροπή ειδικών.

Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις

Την ανησυχία τους για τις μεταλλάξεις αναφέρουν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία και τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού της κοινότητας ώστε να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας. Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανεμβολίαστους, με τις πιθανές μετακινήσεις να έρχονται όλο και πιο έντονα ως πρόταση στο δημόσιο διάλογο.

Πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο κύμα

«Καμπανάκι» κρούει ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί στην ώρα τους, ειδικά για την ινδική μετάλλαξη ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο τουρισμός. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αρχίζει να κυριαρχεί. Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα από τους τουρίστες», σημείωσε μιλώντας στο Open.

Όπως ανέφερε, είμαστε σε φάση ύφεσης της πανδημίας εδώ και εβδομάδες, λόγω εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί μας επιτρέπουν σε χαλάρωση δραστηριοτήτων». Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ίδιος πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εμβολιαστεί σιγά σιγά. «Τις μάσκες θα τις βγάλουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Να μη γίνει διαχωρισμός και τις βγάλουν μόνο οι εμβολιασμένοι», τόνισε ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει ενώ έχει κάνει την πρώτη δόση, ο κ.Δημόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να κάνει και τη δεύτερη δόση.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.