Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι από τη ΝΔ για τη θέση του Δημάρχου στην Καλαμπάκα

Περισσότερο κοντά από ποτέ άλλοτε βρίσκεται το ενδεχόμενο οι ερχόμενες εκλογές στην Τ.Α. να γίνουν μετά την 2η Διοικητική Μεταρρύθμιση.

0 146

Περισσότερο κοντά από ποτέ άλλοτε βρίσκεται το ενδεχόμενο οι ερχόμενες εκλογές στην Τ.Α. να γίνουν μετά την 2η Διοικητική Μεταρρύθμιση. Περισσότερο κοντά από ποτέ άλλοτε βρίσκεται το ενδεχόμενο οι ερχόμενες εκλογές στην Τ.Α. να γίνουν μετά την 2η Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Και ενώ πληθαίνουν τα σενάρια με τον τρόπο που θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση στην χώρα μας και δη και στον Νομό πληθαίνουν και οι εν δυνάμη υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Καλαμπάκας. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο αυτό αφού σ’ ότι αφορά τα βόρια του Νομού είναι ο μόνος σίγουρος Δήμος.
Όσο πλησιάζει ο καιρός για να ανακοινωθούν επίσημα οι διαδικασίες και οι όροι που θα ισχύσουν για τους νέους Δήμους πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα και να δηλώσουν πιο έντονα την παρουσία τους. Ήδη σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ παρόντες δηλώνουν οι Δημήτρης Σακελλαρίου, Αντώνης Πινιάρας, Ηλίας Καχριμανίδης, ενώ δεν λένε όχι οι Θοδωρής Αλέκος, Γιώργος Δήμου κ.ά.
Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. τα πράγματα ήταν ήρεμα τουλάχιστον μέχρι πρότινος. Ο νυν Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας είχε δήλωσει εγκαίρως ότι θα ξαναείναι υποψήφιος για τον Δήμο και έτσι κάποιοι με προσωπικές φιλοδοξίες είχαν πάρει απόφαση ότι θα έπρεπε να περιμένουν άλλα 5 χρόνια. Η εκλογή όμως του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Ν.Δ. και οι πληροφορίες ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την διεκδίκηση των Δήμων θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία άρχισε να αλλάζει τα δεδομένα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ. υπό την βοήθεια και πολιτικών φίλων ετοιμάζει «αντιμπουτινικό» μέτωπο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και λίγες ημέρες η ομάδα αυτή προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και αμέσως μετά να ξεκινήσει επίσημα τον αγώνα για την Δημαρχία. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο στην όλη διαδικασία και αυτό είναι πως θα πειστεί ο Βύρων Μπουτίνας να ακολουθήσει τις διαδικασίες του κόμματος. Αν δηλαδή θα δεχτεί και αυτός να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία (αν γίνει) για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου.
Τι λέει ο Βύρων Μπουτίνας
Χθες ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας ρωτήθηκε για την στάση που θα κρατήσει στις διαδικασίες που ενδεχομένως ακολουθήσει το κόμμα αλλά και για τις επιθυμίες κάποιων να τεθούν απέναντί του. Δήλωσε πως ο ίδιος είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο ένας εν ενεργεία Δήμαρχος να μπαίνει σε εκλογικές διαδικασίες όταν μάλιστα δεν έχει αμφισβητηθεί από τους Δημότες. Είπε ακόμη ότι ο ίδιος πριν ακόμη αρχίσουν τα σενάρια για «Καποδίστρια 2» είχε ξεκαθαρίσει την θέση του λέγοντας ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο για ακόμη μια τετραετία.
Στο ενδεχόμενο που ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. σκέφτεται κάνει λίφτιν στην Τ.Α. με την απόσυρση των παλαιών και τοποθέτηση νέων προσώπων τον βρίσκει αντίθετο. Η άποψή του είναι ότι σ’ αυτή την χρονική στιγμή και με την διεύρυνση των ΟΤΑ χρειάζονται έμπειροι άνθρωποι και με καλή γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να βοηθήσουν και να πετύχει το εγχείρημα. Δεν είναι αντίθετος με την εισαγωγή νέων προσώπων όταν αυτό γίνει σιγά – σιγά δίπλα στους έμπειρους να γίνει η ζύμωση και την ερχόμενη τετραετία ανοίξει ο δρόμος για αυτούς. Ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι θα είναι υποψήφιος και δεν μπαίνει σε εκλογικές διαδικασίες.
Αντίθετος ο Γιώργος Γεωργίου
Ναι στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων δηλώνει ο Γιώργος Γεωργίου. Μάλιστα ο κ. Γεωργίου μετέφερε και πληροφορίες ότι σε επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνο ΟΤΑ του κόμματος τον κ. Μιχαλολιάκο το ενδεχόμενο εκλογών για επιλογή κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Η άποψη του κ. Γεωργίου είναι ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις του κόμματος και δηλώνει παρών στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας. Είπε ότι αν το αποφασίσει θα μπει στις διαδικασίες ακόμη και αν ο Βύρων Μπουτίνας κατέλθει εκτός αυτών των διαδικασιών. Με τον νέο έτος θα επιδιώξει να έχει μια συνάντηση με τον νυν Δήμαρχο για να συζητήσει μαζί του για να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν κατέλθει στον Δήμο Καλαμπάκας να είναι υποψήφιος βουλευτής εφ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (Σωτήρης Χατζηγάκης). Τέλος δηλώνει αρκετά έμπειρος από την ενασχόλησή του στον Β΄ βαθμό Τ.Α. επί 8ετίας και ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε για αυτόν.
Γιάννης Παπαπούλιος δεν ξέρω, δεν απαντώ
Δεν ξέρω δεν απαντώ δηλώνει ο Γιάννης Παπαπούλιος αλλά δεν διαψεύδει κανένα σενάριο απ’ όσα ακούγονται στην Καλαμπάκα. Σενάρια περί συνάντησης στελεχών όπου συμμετείχε και ο ίδιος, σενάρια περιοριστική ρήξη αυτού με τον νυν Δήμαρχο και ότι άλλο αφορά «αντιμπουτινικό» μέτωπο.
Για την περίπτωση απόκτησης εμπειρίας κάποιου για να κατέλθει ως υποψήφιος δήλωσε ότι ο ίδιος έχει 8 χρόνια στον Δήμο αλλά διερωτάτε μήπως κατά τον κ. Μπουτίνα χρειάζονται 48 χρόνια. Είναι σίγουρος ότι θα υπάρξουν περισσότεροι από ένας ενδιαφερόμενος για τον Δήμο και έθεσε το ερώτημα τι θα πράξουν οι νυν Δήμαρχοι (εν ενεργεία) των περιφερειακών Δήμων Καλαμπάκας αν συνενωθούν σε έναν;
Τέλος ο κ. Παπαπούλιος είναι υπέρ της κάλπης για την ανάδειξη υποψηφίου από την Ν.Δ. ενώ δηλώνει δεν απαντώ στο αν θα είναι υποψήφιος, αν θα είναι και πάλι με τον Βύρων Μπουτίνα, αν θα επιλέξει να είναι υπό κάποιον άλλον και αν θα σταματήσει να ασχολείται. Δηλώνει μόνο «ενεργός πολίτης»
Βασίλης Μπούρας και Απόστολος Αδάμος
Πιστός στις κομματικές επιταγές δηλώνει ο Αντινομάρχης Βασίλειος Μπούρας. Δεν θα έλθει σε ρήξη με κανέναν διεκδικητή της υποψηφιότητας για τον Δήμο και θα ενδιαφερόταν να μπει στην διαδικασία της εκλογής υποψηφίου από την βάση. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο Βασίλης Μπούρας που μέχρι τώρα υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρεμα και θετικά δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία αν ο νυν Δήμαρχος είναι υποψήφιος εκτός διαδικασιών. Φαίνεται ότι Βασίλης γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να διεκδικούν τον Δήμο δυο υποψήφιοι από την ίδια παράταξη. Το «χαρακίρι» δεν αρμόζει στις ιδέες του και τις θέσεις για την πολιτική.
Ο Αποστόλης Αδάμος μπορεί να βρίσκεται σε αδράνεια τα τελευταία τρία χρόνια όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας πολιτικός που αποτελούσε ισχυρό χαρτί για το κόμμα της Αντιπολίτευσης.


Πηγή: Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.