Αρκετά ψυχρή η νέα εβδομάδα με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά και παγετό

0 1.152

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς, βροχές στα ανατολικά και νότια, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά και λιακάδες στα μέσα της εβδομάδας με αρκετό κρύο

Δευτέρα και Τρίτη
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, την περιοχή του Αιγαίου και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και σε ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ηλιοφάνεια με συννεφιά.

Άνεμοι: Βοριάδες 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -7 έως 11, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από 4 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα συννεφιά με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, το πρωί και σε ημιορεινά, την Τρίτη συννεφιά από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά το βράδυ πιθανόν και σε ημιορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική τη Δευτέρα συννεφιά, από το μεσημέρι τοπικές βροχές, την Τρίτη ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά και λίγες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Τετάρτη και Πέμπτη 15-16/12/2021
Στη βόρεια και δυτική χώρα λιακάδες με αρκετό κρύο. Στην ανατολική και νότια χώρα συννεφιά με βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-5, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στη βόρεια και κεντρική χώρα από -7 έως 12, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από 4 έως 15 βαθμούς.

Παρασκευή και Σάββατο 17-18/12/2021
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα λιακάδες με πρόσκαιρη συννεφιά. Στην ανατολική και τη νότια χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από το Σάββατο στη βόρεια και κεντρική χώρα από -8 έως 12, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από 3 έως 15 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr