Αρχίζουν να πέφτουν πρόστιμα για την Airbnb – Πρέπει οι ιδιοκτήτες να τα δηλώσουν

0 631

Βαριά πρόστιμα αλλά και την απειλή να μείνουν εκτός των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν τρέξουν το επόμενο δεκαήμερο να τα δηλώσουν. Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου Airbnb και από εκεί και μετά θα έρθουν τα πρόστιμα.

Οπως ανέφερε η ΑΑΔΕ: «Υποβάλλεται συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι 30.11.2018, για αναχώρηση μισθωτή από το ακίνητο μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν μισθώσεις που έχουν περιληφθεί ήδη σε “Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής” για το ίδιο, ως άνω, διάστημα».

Ακόμη καθορίζεται ότι η ημερομηνία μέχρι την οποία ο «Διαχειριστής Ακινήτου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης» οριστικοποιεί την εικόνα του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» είναι η 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το οποίο σημαίνει πως μπορούν να γίνουν διορθώσεις στην πλατφόρμα αν και οι δηλώσεις συνεχίζονται να υποβάλλονται στις 20 κάθε επόμενου μήνα (π.χ. η προθεσμία για τις δηλώσεις Νοεμβρίου λήγει στις 20η Δεκεμβρίου).

«Για αναχώρηση μισθωτή από 1.11.2018 και μέχρι 30.11.2018 υποβάλλεται Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής μέχρι τις 20/12/2018, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΠΟΛ. 1187/2017», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβάλλεται για:

  • Παράλειψη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής
  • Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής κατά την ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής
  • Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στην ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής από τους διαχειριστές, για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Η ΑΑΔΕ έχει αναρτήσει οδηγίες για την υποβολή της δήλωσης με συγκεκριμένες απαντήσεις και διευκρινίσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πλατφόρμα δήλωσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται οδηγός βάσει του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.

από fimotro.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.