Αρχίζει το Open Mall στα Τρίκαλα

0 1.282

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου οι εργασίες για την αναμόρφωση του παλιού εμπορικού κέντρου των Τρικάλων, δηλαδή το Open Mall. Έργο που θα δώσει άλλη ώθηση στα τοπικά εμπορικά καταστήματα, αλλά και του κέντρου της πόλης, αφού θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την  25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα επεκταθούν επί της Αθανασίου Διάκου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής Τρικκαίων.

Το έργο έχει τον τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του ∆ήμου Τρικκαίων» ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας», με προϋπολογισμό 723.000 € και χρηματοδότηση από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΤΠΑ & Π∆Ε). Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1.900.000 €.

Οι παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπονται  τέσσερις παρεμβάσεις, όπως τη μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη αναμόρφωση της πλατείας ΟΤΕ, τη συνέχιση της ήπιας κυκλοφορίας της οδού Καραϊσκάκη ( για το τμήμα αυτής από την οδό Χαιροπούλου έως την Κολοκοτρώνη) και την μερική αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρόμων περιοχής Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, αλλά και την αποξήλωση στύλων φωτισμού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση με το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες,  αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ηςΜαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.,  αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α και  προωθεί πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Οι εργασίες θα γίνουν επί της 25ης Μαρτίου με την υψομετρική ενοποίηση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων της οδού 25ης Μαρτίου και στο τμήμα αυτής από την οδό Νικοτσάρα έως την οδό Ερμού, με σαφή διαχωρισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον χώρο κυκλοφορίας πεζών. Διαμόρφωση θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των πολιτών, χώρων πρασίνου και καθιστικών, το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας θα είναι 3.50μ. και θα στρωθεί με κυβόλιθο από γρανίτη όπως και οι θέσεις στάθμευσης πλάτους 2μ και για τη μείωση της ταχύτητας των οδηγών θα διαμορφωθεί μια οφιοειδής διάταξη κυκλοφορίας (δηλαδή μία τεχνητή εναλλαγή στον διάδρομο κυκλοφορίας, που επιτυγχάνεται με συνεχείς στροφές, που δημιουργούνται στην οδό).

Στη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου με τις οδούς Νικοτσάρα και Ερμού, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υπερυψωμένης διάβασης.

Επίσης, η οδός Καραϊσκάκη θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και στο τμήμα της, από τη διασταύρωσή της με την οδό Χαιροπούλου έως την οδό Κολοκοτρώνη και το οδόστρωμα θα επιστρωθεί με κυβόλιθο από τσιμέντο, θα τοποθετηθούν κράσπεδα μαρμάρου ενώ στα πεζοδρόμια θα αποξηλωθούν οι υφιστάμενες πλάκες και θα αντικατασταθούν με πλάκες μωσαϊκού τύπου.

Θα γίνουν νέες φυτεύσεις δένδρων και θάμνων (π.χ. με λιγούστρα, πυξάρια, αβέλιες κ.α.), θα εγκατασταθεί σύστημα άρδευσής τους, θα γίνουν οι κατάλληλες επιλογές καθιστικών, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά  τύπου LED. Τα καθιστικά θα είναι τσιμεντένια και οι χώροι πρασίνου θα περιβάλλονται από υπερυψωμένο κράσπεδο, με έγχρωμη πατητή τσιμεντοκονία.

 

tv10.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.